Dexter: Seri Katillerin En İnsancılı Sanırım (Dexter Morgan) 2006-2013 İMDB Puanı: 9,0

Dexter
Dexter

Dexter’la tanışın… Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir! Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil. Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da… Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.

Dexter dizisi ilk izlediğim yabancı dizi diyebilirim. Dizinin konusunda da anlatıldığı gibi Dexter in üvey babası çocukken dexter da bir tuhaflık olduğunu onun içinde öldürme hislerinin olduğunu anlar ve onu en azından sadece suçluları öldürmeye yönlendirir ve yakalanmaması, işlediği cinayetleri nasıl örtbas ediceğini en ince ayrıntısına kadar öğretir ama tabi üvey babası da bi o kadar Dexter dan gizledikleri sırları olmuştur. İzlerken hiç sıkılmıyorsunuz ve her bölümde sürekli ters köşe oluyorsunuz.Ama tabi ki bi insan bu kadar da yakalanmaz foyası ortaya çıkmaz mı diye sormadan edemiyorsunuz, e bu kadarı da olucak diyip diziyi izlemeye devam ediyorsunuz çünkü yine de dizi de olan şeyler saçma olmuyor mantıklı ilerliyor.

dexter-season-4-header

Dizi bitti tabi ki sonunu söylesem mi bilemedim, bu yazıyı okuyup da belki başlıcak olanlar olur o yüzden sadece şu kadarını yazıyim sonu böyle bir diziye ben hiç yakıştıramadım.Yine de göreceli bişeydir bu ama benim hiç hoşuma gitmedi, daha farklı bişey beklerdim.

the-last-blundering-slice-of-life

Ama kesinlikle izlenilicek dizilerden. Çok farklı duygular içerisinde oluyosunuz izlerken. Unutmadan diziyi izledikten sonra Miami ye gitmekten tırsabilirsiniz 🙂 Bir diğer bölümde ne olucak diye uykusuz kalabilirsiniz dikkat edin 🙂

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın