Bir Günlük İsveç-Malmö Gezisi

Nüfus: 664.428

Dil: İsveçce

Para Birimi: İsveç kronu (SEK)

Merhabalar tekrar 🙂 Kopenhag gezi yazımdan sonra ki umarım okumuşsunuzdur ya da okuyacaksınızdır 🙂 Yeni bir gezi yazımla karşınızdayım. Danimarka, Kopenhag a gitmişken 1 günümüzü buraya ayırıp hızlı trenle 25 dk lık mesafe de bulunan İsveç in Malmö şehrine geçtik. Geçmememiz olmazdı zaten. İyi ki de gitmişiz 🙂

İsveç’in güney sahilinde bulunan önemli şehirlerinden olan bir liman kentidir. Malmö İsveç’in 3. büyük kentidir. Danimarka‘nın başkenti Kopenhag ile arasında uzaklığı 20 kilometre olan bir boğaz mevcuttur. Kopenhag ile aralarında 2001’de hizmete giren Öresund adlı köprü ile Malmö arasında ulaşım sağlanıyor. Öresund Köprüsü  İsveç ile Danimarka arasında yer alan Baltık Denizi üzerine kurulmuş Öresund Boğazı‘nda iki şeritli demiryoluna ve dört şeritli karayoluna sahip olan birleşik bir köprüdür. İki katlı köprünün üst bölümünde dört şeritli bir karayolu, alt bölümünde iki şeritli bir demiryolu hattı bulunur. Köprü İngiltere menşeli Arup Mühendislik tarafından tasarlanmıştır.

Kopenhag’dan Malmö’ye Nasıl Gidilir?

København Havaalanına gidip, oradan tabelaları takip ederek Tren garı ve Malmö tabelasını göreceksiniz. Malmö şehir merkezine gitmek için ineceğiniz durak “Malmö C” durağı. Denizin üzerinden böyle bir köprünün üstünden farklı bir ülkeye geçmek bile beni çok farklı hissettirdi 🙂

Kopenhag Malmö Köprü Ücreti

Malmö gidiş dönüş bilet fiyatı kişi başı 220 DKK. Gerçekten tren bilet ücreti başka bir ülkeye geçilmesine rağmen ücreti çok çok uygundu.

Öresund Köprüsü

Malmö Gezilecek Yerler

Kopenhag dan Malmö ye geçtiğimiz tren çok kalabalıktı ama tren gayet konforluydu. Malmö ye ayak bastığınız anda şehrin gayet güzel, düzenli ve temiz olduğunu fark edebiliyorsunuz. Burada da daha önce Kopenhag gezi yazımda bahsettiğim gibi elektrikli scooter kiraladık.

Stortorget Meydanı

Stortorget Meydanı, Malmö gezilecek yerler sıralamasının olmaz olmazıdır. Kırmızı tuğla taşlar kullanılarak yapılmış belediye binası ve onun yanında yer alan Residenset eyalet başkanına ait ev meydandaki gösterişli yapılar arasında.

Kungsparken

Şanslıyız ki hava çok güzeldi ve baya keyifli vakit geçirmistik bu parkta. Parkın içinde kocaman bir göl, kuğular ördekler, heykeller, yel değirmeni bulunuyor. Malmö‘nün en eski parkı olma özelliğine sahip ve şehir merkezinde bulunuyor. Gerçekten çok huzurlu bir yer mutlaka gitmelisiniz.

Lilla Torg

Lilla Torg adlı yer küçük bir meydan. Tarihi eski evlerin olduğu, restoran ve publarla dolu muhteşem bir yer. Baya otantik bir yer olmakla beraber burayı mutlaka görmelisiniz.

Turning Torso

Turning Torso, Malmö‘deki bir gökdelen. Kule 54 katlı ve 190 metre yüksekliğindedir. Açılışıyla birlikte Malmö’deki en yüksek bina unvanını almıştır. Bina Kopenhag’dan görülebilmektedir. Turning Torso, Dünya’nın ilk burgulu gökdelenidir ve gökdelen mimarisi alanında bir akım başlatmıştır.

Turning Torso
Turning Torso

Elimden geldiğince anlatmaya, yazmaya çalıştım. Malmö den keyifle ayrıldık, iyi ki gidip görmüşüz 🙂

Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere:)

 Seyahatlerimi takip etmek için beni Instagram’da bulabilirsiniz.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın