The Man Who Knew Infinity (Sonsuzluk Teorisi) IMDb Puanı: 7.3/10

image.jpeg

Yapım : 2015 İngiltere
Tür : Biyografi, Dram
Süre : 108 Dak.
Yönetmen : Matt Brown
Oyuncular : Dev Patel , Jeremy Irons , Devika Bhise , Stephen Fry , Toby Jones
Senaryo : Matt Brown
Yapımcı : Joe Thomas , Edward R. Pressman , Sofia Sondervan , Jim Young , Joseph Newton Cohen

Filmin Konusu: Madras’da fakir bir ailenin çocuğu olarak doğup büyümüş, iyi bir eğitim almamış Srinivasa Ramanujan (Dev Patel), matematiğe büyük bir ilgi duymaktadır ve çalışmalarını İngiltere’ye, Cambridge Üniversitesi’ne gönderir. Bu çalışmalardan çok etkilenen G.H. Hardy (Jeremy Irons) genç dahiyi üniversiteye davet eder. Tüm hayatını geçirdiği ülkeyi ve sevdiği kadını geride bırakarak İngiltere’ye gelen Ramanujan, hem hiç alışık olmadığı akademik dünyaya alışmaya, hem de 1. Dünya Savaşı’nı tüm ağırlığıyla hisseden ülkede yabancı düşmanlığıyla mücadele etmeye çalışacaktır. Film, 1991’de Robert Kanigel’in yazdığı biyografik romandan uyarlanmıştır.

image
Srinivasa Ramanujan
image
G.H.Hardy

Film Yorumum: Gerçek hayattan uyarlanan filmlere karşı ayrı bir ilgim vardır. Ve bu filminde öyle olması ayrı ilgimi çekti. Bu film hayatta ki imkansızı gösteren, azimin, hırsın ve bir insan isterse neleri başarabileceğinin göstergesidir. Hem insanları küçümseyerek, ırkçılık yaparak, ezerek bir yere varılmadığının filmidir. İnsanları kesinlikle ten rengiyle, ülkesiyle, ırkıyla, dış görünüşüyle yargılayamayacağınızı görüyorsunuz. Gerçekten Dev Patel ve Jeremy Irons harika bir oyunguculuk sergilemiş. Çok başarılıydı. Ayrıca Dev Patel’i nereden hatırlıyoruz?  Tabi ki Milyoner filminden! Çocuk Hindistan’da yaşayan yoksul ve bilgisiz olduğundan kim milyoner olmak ister yarışmasında 20 milyon kazandığında ona yapmadığını bırakmamışlardı 😦 Bu arada sonsuzluk teorisi filminin  bir de en güzel yanı benim için, İngiltere Cambridge’ de geçmiş olmasıydı 🙂 Yani özetle bu tarz filmlere ilginiz varsa kesinlikle izleyin pişman olmıcaksınız sözüme güvenin 😉 Şu sözümüde aklınızda tutun daha sonra anlıcaksınız neden yazdığımı 😉 Matematikçiler arasında şöyle bir inanç vardır. “Ramanujan söylediyse doğrudur”

image.jpeg

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

2 thoughts

Yorum bırakın