Amsterdam Gezilmesi Gereken Yerler

Holllanda-Amsterdam  yazımı okuduğunuzu farz ederek ve ümit ederek bu sayfamı hazırladım🙂 Ama lütfen bu linkteki yazımı okumadan bu sayfaya gözatmayın🙂 Daha detaylı anlattığım için bu linkte ki gezi yazım da, çok daha iyi kavrarsınız diye küçük bir rica🙂  Teşekkürler… Keyifli okumalar🙂

Rijksmuseum

dsc_0195

Rijksmuseum, 17. yüzyıl Hollanda sanatına adanmış en geniş koleksiyonun sergilendiği müze.

Anne Frank’ın Evi

8130900713_4113eeaf63_b

 2. Dünya Savaşı sırasında yazdığı günlüğüyle dönemle ilgili en meşhur tanıklığı sunan Anne Frank’ın günlüğünden alıntılar, tarihi belgeler, fotoğraflar ve film karelerinin yanı sıra orada saklanan ve onlara yardım eden insanlara ait eşyalar evde yaşananlara ışık tutmaktadır. Anne’in orijinal günlüğü ve diğer not defterleri de müzede sergilenmektedir.

Amsterdam Kanalları

img_52701

Amsterdam’ın tarihi kent merkezinin en büyük özelliği, sayısız kanaldan oluşması. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve üzerinde 1500 köprünün bulunduğu bu eşsiz güzellikteki kanalları, isterseniz kıyılarında yürüyerek, şehrin yerlisi gibi bisiklet sürerek, ya da turist teknelerinden birine binerek keşfedebilirsiniz.

Van Gogh Müzesi

img_8421

Dünyanın en tanınmış ressamlarından Vincent Van Gogh’un tam 200 tablosunun yanı sıra yüzlerce çizimine ve mektubuna ev sahipliği yapan müze.

“I amsterdam” yazısı

amsterdam-gezilecek-yerler

Amsterdam’a gelen turistlerin mutlaka önünde, içinde (ya da üzerinde!) fotoğraf çektirdiği bu dev yazı.

Vondelpark

2016-05-14-12-07-30

Amsterdam’ın kocaman parkı. Gerçekten şehirin ortasında ağaçlar ve yeşilliklerin keyfni çıkarın. Huzurlu, sessiz, sakin çok hoş bir yer.

Amsterdam Çiçek Pazarı (Bloemenmarkt)

bloomenmarkt

Her ne kadar lalenin Avrupa’ya açılan kapısı Osmanlı İmparatorluğu olsa da, Hollanda sırf bu güzel çiçeğin oluşturduğu renk denizlerini görmek için gidilmesi gereken bir şehirdir.

Red Light District

rld-alley

Red Light Bölgesi özgürlükler şehrinin ekstra özgür bölümü. Hayat kadınları burada sıralanıyor, bolca da coffe shop, amusement center (mini kumarhane, oyun salonu) ve birkaç peep show tiyatrosu var. İnanın çok garip bir yer. Eşler, sevgililer, burda kordon boyunda gezer gibi camlarda iç çamaşırlı kadınlara bakarak geziyorsunuz. Farklı bi dünya!

Maddame Tussauds

1390588330-amsterdam-museum-toussads-b

Londra’dan sonraki en büyük ikinci Maddame Tussauds burada. Ünlülerin balmumu heykelini görmek isterseniz keyfiniz bilir.

Peynir Dükkanları

img_1025

Meşhur Hollanda peynirlerini tatmamak ve almamak olmaz…

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

2 thoughts

Yorum bırakın