İngiltere’de Yaşamak

Daha öncede yazdığım gibi yemek kültürü sıfır. Olan şeylerinde tadı, tuzu pek yok. Yani yağları, etleri gibi hatta suları bile… Sabah kahvaltısı Croissant yani ” Kruvasan” ve tereyağ sürüp yiyorlar. Ama Burdaki Kruvasanlar lezzetli gerçekten özellikle sıcak olduğunda.

croissant (Kruvasan)
croissant (Kruvasan)

Buranın prizleri de çok farklı. Diyorum ya herşeyleri ters bu insanların:) Üç dişli ama Türkiye’yle voltajı aynı sayılır. Türkiye’nin 220 V İngiltere’nin 240 V. Ama buraya gelince zorluk çekiliyor tabi ki, priz aparatı alıyorsunuz yaklaşık 6 pound falandı sanırım. Tabi kalabalık bir görüntü oluyor:) Ama duyumlarıma göre daha güvenilirmiş, ayrıca resimde de görüldüğü gibi düğmeye basmak gerekiyor…

Priz Aparatı
Priz Aparatı

Ve İngiltere’ye özgü şu meşhur taksileri. Gerçekten O kadar iyi tarihlerini, kültürlerini koruyorlar ki ve çok da güzel herşeyi turizme kazandırmışlar. Güzel de bir hava katıyor. Tarihi, eskiyi çok seven biri olarak çok hoşuma gidiyor. Bir de pembe rengi çok sevdiğimden taksisini gördüm çektim hemen çok tatlıydı:)

Pembe Taksi
Pembe Taksi

2014-12-17 15.37.43

Burda bazı otobüs durakları tersten:) evet ters insanlar bunun olması çok normal ama sebebi var gerçi herşeyin bi sebebi vardır. Sanırım rüzgardan korunmak ve yağmur genelde çapraz yağdığı için yağmurdan korumak için.

Ters Otobüs Durağı
Ters Otobüs Durağı

Cambridge’den Londra’ya trenle geçerken sağ tarafınızda Arsenal Stadyumunu Görüyorsunuz…

Arsenal Stadyum
Arsenal Stadyum

Ve gelelim Cambridge… Burda her gün açık olan bir pazarı var Cambridge market (market Hill). İşte  içinde hediyelik eşyalar, tişört, polar, kıyafet, şapkalar, peynir, sebze, meyve gibi gibi hemen hemen çoğu şey var. Pazarı günlük olarak kurulup ikinci el kitaptan her türlü ihtiyacınızı giderebilecek her şeyi bulabileceğiniz harika bir yerdir. Bu pazar Cambridge de meydanda kurulur. Bankaların bulunduğu yerde. Hatta bizim kayısılarımızı, incirlerimizi bile görebilirsiniz:)

Cambridge MArket
Cambridge MArket

2014-12-17 12.05.25

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim