Türkiye Kış Saati Uygulaması Kalktı (Türkiye Avrupa Saat Farkı)

9e2f30f7-10b6-4dc0-ba85-b9d7a4bf714b-1827-000001da6b59b0e7_tmp

Burada bu geceden itibaren saatler bir saat geri alındı. Ama Türkiye’de bu sene uygulanmayacak! Ama bazı insanların telefonları otomatik alabiliceğinden karışıklığa yol açabilirmiş. Bu da ayrı bir olay ya hergün eski köye yeni adetler getiriliyor. Sanki Nam-ı değer devlet büyükleri çok akıllı, uyanık insanlar ya vardır bir bildikleri ne diyelim 🙄😀 Böylelikle Türkiye Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkının kalkması, Avrupa ülkeleriyle saat farkının 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıktı. Çok harika ne güzel, ne güzel aman ne tasarruflar olucak ne tasarruflar. Siz önce kendi hayatınızda tasarruflara gidin mütavazi hayat sürün! Kendi maaşlarınıza durup durup zam yapmayı bırakın. İsmi lazım değil devletin başındaki kişi daha yeni maaşına zam yaptı. Ne ironik insanlar ya!

Türkiye gibi GMT +3’ü sabit zaman dilimi olarak kullanan diğer ülkeler, Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar.

45103ebb-0d40-4880-93c7-001ec3c54559-1827-000001dbcef14bb1_tmp

Türkiye’nin en büyük ekonomik partneri olan AB ile farkın, 2-3 saate çıkmasının ciddi sıkıntılar yaratacağını dile getiren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, ihracattaki kaybın 13 milyar doları bulacağını öne sürüyor.
Tanrıverdi , “Avrupa ile çalışma saatlerimizdeki uyumsuzluk makası daha da açılacak, öğleden önceki mesaiyi tamamen kaybedeceğiz. Türkiye saat tanımında ve elektronik ortamlarda Ortadoğu ülkesi olarak görünecek. Bu görüntü, AB’ye girmeyi hedefleyen ve bunun için yıllardır emek harcayan Türkiye’nin yararına olmayacak. Ülke algısını düzeltmeye çalıştığımız bir dönemde alınan bu kararın, beklenen faydayı sağlamayacağını düşünüyorum.” diyor.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın