Marmaris Gezilecek Yerler

Yazıma başlamadan önce, İngiltere’de yaşam nasıl merak ediyorsanız eğer bununla ilgili bir videomuz var, buraya bırakıyorum 🙂

Ingiltere’de yaşam

Marmaris Harita
Marmaris Harita
Marmaris Beldeleri
Marmaris Beldeleri

Doğasıyla, denziyle, barlarıyla, hareketli gece hayatıyla ünlü Marmaris. Kentin en eski kısmı denize doğru uzanmış bir tepe üzerine kurulu olan Kale Mahallesidir.Turizm açısından Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Marmaris daha sonra eteklere doğru ve kıyı boyunda gelişmiştir. Hava ulaşımının yapıldığı Dalaman Havaalanı sadece bir saat uzaklıktadır.Rodos ise sadece 45 dakika uzaklıktadır. Osmanlı dönemine ait Kale çevresindeki tarihi yapılar olduğu gibi korunmuş ve restore edilmiş. Büyük bölümü restoran, bar, alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. Konut kullanımı da var ama çok az. Sokaklar dar, ahşap yapılar çıkmalı; tıpkı diğer Osmanlı kentlerinde olduğu gibi. Muhteşem koylarıyla Bodrum’a göre hem yemyeşil ormanlara hem de tertemiz bir denize sahip, Avrupa’lı turistlerin en çok tanıdığı tatil beldelerinden biridir.

marmaris_cp_facts
Marmaris

Burada neler yapabiliriz; Marmaris kalesi, en popüler ve görülmeye değer tarihi mekanlardan birisi. Marmaris’te yapılabilecek çok sayıda aktivite mevcut. Çevreye yapılacak gezi turları, mavi yolculuk turları, günübirlik tekne turları, jeep safari turları, deniz ve plaj keyfi, tarihi yerlere yapılacak geziler, alışveriş ve eğlence hayatı ile Marmaris Türkiye’nin önemli tatil merkezi konumunda. Marmaris Barlar Sokağı genelde tercih edilen lokasyonlardan. Marmaris’te gece hayatı sabahın ilk ışıklarına kadar sürmekte. Marmaris’te alışveriş imkanları da çok çeşitli. Birbirinden güzel çok sayıda alışveriş merkezleri tüm Marmaris’e yayılmış durumda. Büyük Çarşı ve Netsel Marina ise hem alışveriş hem de aktiviteler için çok ideal ve gitmeye değer. Marmaris, balıyla meşhur. Bununla beraber büyük bir turizm kenti olmasından dolayı çok sayıda mücevher, deri, kilim, halı, giyim ve hediyelik eşya dükkanı bulmak mümkün.

Turunç
Marmaris

O kadar farklı ve denizi var ki cennet gibi koyları bakir yerleri var. Deniz suyu çok temiz ve rengi çok tatlı. İngilizler oldukça çok fazla. Barları çok hareketli, yazın çok kalabalık oluyor. Tekne turları, eğlence etkinlikleri, ayrı güzellikler katıyor. Marmaris’in her yanı çarşı pazar ama, geleneksel pazar arayanlar için bölgenin en büyük pazarı her Perşembe Marmaris Belediyesi’nin modern pazar binasında kuruluyor. Aynı binada Pazar günleri de tezgahlar daha küçük çaplı açılıyor. Ayrıca İçmeler’de Çarşamba, Armutalan’da Perşembe, Beldibi’nde ise Pazar günleri geleneksel pazarlar hem yerli halkın hem de turistlerin büyük ilgisiyle karşılanıyor.  Marmaris’in ünlü çam balı, yöresel el işi halı-kilim-dokuma ürünleri, her çeşit baharat ve şifalı otlar, hediyelikler satılıyor pazar yerlerinde. Cennet adası, da olarak tabir edilmesine karşın aslında bir yarımadadır. Nimara isimli yarımada ormanlarla kaplıdır. Cennet Adası, Marmaris, koyunun hemen girişinde bulunmakta ve özellikle günübirlik tekne turlarının popüler uğrak yerlerindendir. Hemen hemen her tekne burada mola vermektedir

graf.a2
Cennet Adası

Marmaris’in gezilecek yerleri de oldukça fazla. Sekiz kilometre mesafedeki İçmeler bölgesi en popüler olanı. Konaklama imkanları yüksek seviyede ve özellikle yabancı turistlerin en çok tercih ettiği konaklama ve plaj bölgesi. İçmeler ile birlikte Turunç da ikinci planda tercih edilen yerlerden.

İçmeler
İçmeler

İçmeler’de çok fazla sayıda lüks otel, resort ve pansiyon bulunmakta. Marmaris turizminde başı çekmekte. Koy ve plajı da son derece uygun ve güzel olduğundan İçmeler’de konaklamayanların bile denize girmek için buraya geldikleri bir yer haline gelmiş durumda. Yerli ve yabancı turistler denize girmek için büyük oranda İçmeleri tercih ediyor.

Turunç
Turunç

Turunç, Marmaris’in hemen yanı başında çok güzel bir koya sahip sahil beldesidir. İçmeler’den sonra en popüler beldedir. Marmaris tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Turunç’a hem minibüs ile hem de tekne turu ile gitmek mümkün. Turunç yolunda manzara muhteşem. Ormanlar ve denizi bir arada görebileceğiniz virajlı yolda ilerlemek büyük keyif. Yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Adından da anlaşılacağı gibi Turunç’ta çok sayıda meyve ve turunç ağaları da bulunmakta. Bölgenin turunç kalitesi mükemmel. Eski bir balıkçı kasabası olan Turunç, aynı zamanda mavi tur teknelerinin ve yatların da popüler uğrak noktası. Sahil boyunca demirlermiş pek çok yerli yabancı tekne görmek mümkün. Bölgedeki restoranlar yaz boyunca kalabalık. Turunç Koyu mavi bayraklı plaj statüsünde. Yani deniz ve plajlar temiz ve berrak. Yatlar için gerekli sahil kolaylıkları da mevcut.

Kızkumu
Orhaniye Kızkumu

Efsaneye göre Bybassos Kralı’nın kızı güzel Prenses, korsanlardan kaçmak üzere burada denize doğru gider. Yüzme bilmediğinden dolayı da eteğine kum doldurarak ve karşı kıyıya ulaşmak için denize serperek ilerler. Ancak karanlıkta yolunu kaybettiğinden ve kumları da bittiğinden dolayı, kaldığı yerde boğularak ölür. Bu hikayeye dayanarak bölgeye Kızkumu ismi verilmiştir. Etrafı çam ormanlarıyla ve güzel plajlarla dolu. Ormanların suya yansımasıyla birlikte panoramik bir manzara ortaya çıkmakta. Deniz her daim sakin.

Gökova Körfezi
Gökova Körfezi

İstanbul ve İzmir istikametinden Marmaris’e gelenler Gökova Körfezini çok iyi bilirler. Bölgenin yüksek rakımı ziyaretçilere muhteşem manzara ve doğal güzellikleri seyretme imkanı sunmakta. Marmaris’e giden her araç mutlaka Gökova tepelerinde mola verir ve bölgenin manzarasını seyreder. Gökova sırtlarında deniz seviyesine doğru indikçe sizi karşılayacak ilk mekan meşhur Akyaka. Buraya uğramadan geçmeyin. Bölgede deniz biraz dalgalı ve bulanık ancak doğal güzellikleri görmeye değer. Akyaka özellikle yeşilin her tonunu barındıran ormanlarıyla ünlü. Ancak Marmaris, son senelerde her tatil beldemiz gibi burası da yavaş yavaş kirlenmeye başladı sanki. Umarım kıymetini biliriz…

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın