Blog Nasıl Açılır? Nasıl Kullanılır?

blog

Blog yazmak için çok ileri teknik bilmenize gerek yok. Hemen herkes blog yazabilir çok basit ve kolaydır. Önce blog sayfalarının ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak istersiniz Blog Nedir?Blog Ne Demek? yazımı okuyabilirsiniz. Bir blog sitesi kurmaya başlamadan önce karar vermeniz gereken ilk şey blog sitenizin konusudur. Bunun için;

1. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz konuları, ilgi alanlarınızı düşünün.
2. Bu konulardan hangisinde bilgi sahibisiniz? Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız konuları eleyin.
3. Bu konuya insanlar ilgi gösterirmi? Anahtar kelime araştırması yaparak insanların ilgisini çekmeyen konuları eleyin.
4. Son olarak içerik üretmekte sıkıntı çekebileceğiniz konuları eleyin.

Ya da belki de bir konuya bağlı kalmayıp düzenli ve yine de bilgi sahibi olduğunuz birçok konuda yazabilirsiniz (benim gibi)😊 Ama tabi bunu da abartmamak ve iyi bildiğiniz konuları bilgi sahibiyseniz ve çarşamba pazarına dönüştürmeden çok dağılmadan öneriyorum. Örneğin; Sırf yaziyim de ordan burdan derlerim ya da bir spor, bir magazin, ordan film karman çorman bunlar gibi çok dağılmayın derim bence!

Ücretsiz blog açmak — Bu biraz da sizin tercihlerinize kalmış bir şey.Cebinizden bir kuruş bile çıkmadan blog açabilirsiniz. Ücretsiz blog servisleri aracılığıyla alan adı, barındırma ve sosyal medya hesapları için ücret ödemezsiniz.Hangi durumda cebimden para çıkacak diye sorarsanız :

  • Ben hiç bir şeye dokunmayayım, bütün işlemler önüme serilsin, sadece yazı yazayım derseniz.
  • Kendi özel alan adım olsun isterseniz
  • Kendime özel temam olsun derseniz
  • Kendi barındırma hizmetim olsun isterseniz
  • Hızlı bir şekilde arama sonuçlarında yükseleyim, bir danışmanım olsun isterseniz bunlar için ücret ödemek zorunda kalırsınız.

İsim Düşünün

İnternette ücretsiz blog açmanızı sağlayan onlarca site var. Bunlardan birini kullanarak blog sitenizi kurabilirsiniz ancak daha önce blogunuzun ismine karar vermelisiniz. Blogunuzun ismi yazdığınız konuyla alakalı olmalı. Arama sonuçlarında başlık olarak blogunuzun ismi görüneceğinden ziyaretçiler başlığı okuduğunda sitenin içeriği hakkında fikir dahibi olmalıdır.

Hangi platfomda yazacaksınız ?

Ücretsiz blog açma siteleri arasında hangi platformu seçeceksiniz sorusu en başta sorulması gereken sorulardandır. Görülen ben WordPress kullanıyorum ve gayet memnunum. WordPress ciddi popüler bir platform. Daha profesyonel kullanım sunan wordpress, gerek temaları gerek ayarları ile ön plana çıkıyor. Aşağıdaki grafikte de görüyorsunuz ki WordPress en çok kullanılılan ve tavsiye ederim.

cms-breakdown-1

Bog Sitenizi Açın

Blogunuzun ismine karar verdiyeniz artık blog sitenizi kurmaya geçebilirsiniz. Bu hizmeti ücretsiz veren siteler arasında en popüler olanları Blogger, WordPress, Tumblr ve Blogcu’dur. İsterseniz WordPress’te blog nasıl açılır başlıklı yazıdan wordpress’in ücretli versiyonunda blog açabilirsiniz. Ya da normal standartlarda ücretsiz WordPress de açabilirsiniz. Daha sonra duruma göre bakın ücretsiz versiyon yeterli gelmiyorsa ücretliye geçersiniz.

WordPress.com ‘a giriş yaparak Get Started tıklayın ardından Create Website ve yönergeleri takip edin edin ve böylece oluşturabiliyorsunuz blog sayfanızı.

screen-shot-2016-11-01-at-12-26-26

best-blogging-platforms-wordpress

Gelelim Blogger’a Blogger bir Google ürünüdür ve diğer tüm Google ürünleriyle entegre bir şekilde çalışmaktadır. Blogger’ın kullanıcılarına sunduğu şablon tasarımcı aracı sayesinde blog sitenizin görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca interrnette ücretsiz olarak dağıtılan binlerce hazır şablondan birini kolayca blogunuza uygulayabilirsiniz. Blogger Türkiye sayfasına gidin ve “KAYIT OLUN” butonuna basın.

blogger-kayit5

    Google hesabı oluşturmak için formu doldurun ve devam edin.

blogger-form5

     Hesabınızı onaylayıp profilinizi düzenledikten sonra “Yeni Blog” butonuna basarak blogunuzu oluşturun.

blog-olustur5

Ve blogunuz oluşturuldu. Bundan sonra yapmanız gereken blogunuza yazmak. Bundan sonrası sabır, özgün olmak ve bolca yazmak.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın