Barcelona’da Gezilmesi, Gereken Yerler

İspanya-Barcelona yazımı okuduğunuzu farz ederek ve ümit ederek bu sayfamı hazırladım🙂 Ama lütfen bu linkteki yazımı okumadan bu sayfaya gözatmayın🙂 Daha detaylı anlattığım için bu linkte ki gezi yazım da, çok daha iyi kavrarsınız diye küçük bir rica🙂  Teşekkürler… Keyifli okumalar🙂

1. Sagrada Familia Bazilikası

thumb_img_8191_1024

Sagrada Familia Bazilikası, Barselona’nın en ünlü ve önemli simge yapısıdır. Şehre birçok ölümsüz eseri ile hayat veren ünlü Katalan Mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseri olan bazilika Barselona’ya gittiğinizde ilk görmeniz gereken yerlerden. Meşhur yıllardır bitmeyen kilise olarak geçer.

2. Park Güell

thumb_img_8299_1024

Barselona’nın bir diğer ünlü gezi noktası olan Park Güell. Yine Gaudi’nin Barselona görselleri içinde sıkça göreceğiniz park ilk planda normal insanların oturduğu site olarak düşünülse de zamanla halka açık bir parka çevrilmiş.

3. La Rambla Caddesi

thumb_img_8259_1024

La Rambla Caddesi, Barselona’nın en önemli ve turistik caddelerinden biridir. Cadde boyunca gezebilir, turistik dükkanlar alışveriş yapabilirsiniz. Caddenin ortası insanlar için ayrılmış iki yanından sağlı sollu arabalar geçiyor. Cadde boyunca gezebilir, turistik dükkanlar alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca sokak şarkıcıları ve gösterileri cabası 🙂

4. Casa Mila (La Pedrera)

la-pedrera-1

Ünlü Mimar Antoni Gaudi tarafından 1906-1970 yılları arasında sanat meraklısı politikacı Pere Mila için yapılmış. Sıradışı mimari değil mi 🙂

5. Barselona Katedrali

2015-11-09-14-56-39

Barselona’nın en önemli dini yapılarından olan Barselona Katedrali, Gotik mimarisi ile dikkat çeker.

7. Parc de la Ciutadella

parc-de-ciutadella-barcelona

Barselona’nın en güzel ve turistik parkı olan Parc de la Ciutadella‘nın içerisinde kayıkla dolaşılabilen bir göl, Hayvanat Bahçesi, Doğa Tarihi Müzesi, gezinti yerleri bulunmaktadır.

10. Barceloneta

plage-de-la-barcelonetathumb_img_8238_1024

Barceloneta, şehir merkezinin hemen altındaki sahil kenarında yer alan bir semt. Küçük restoranları ve kafeleriyle ünlüdür. Ayrıca kent merkezine en yakın plaja sahip. Eğer denize girmeyi düşünüyorsanız çok harika bir plajı ve denizi vardır.

11. Casa Battlo

thumb_img_8277_1024

Çatısı bir balık sırtı olarak tasarlanmış, çok hoş, sıra dışı bir bina. Mutlaka görmelisiniz.

12. Christoph Colomb Heykeli

kvesp0074s

13. Nou Camp Stadyumu

2015-11-08-17-31-05

Dünyanın en ünlü futbol kulübü F.C Barcelona’nın maçlarını oynadığı bu stadyumda maç izleyebilir ya da kulübün ünlü müzesini ve stadyumun birçok noktasını dolaşabilirsiniz.

14. Barri Gotic

2015-11-09-14-21-16

“Barri Gotic” yani Gotik Semti. Buradaki sokaklarda kaybolmak büyük zevk. Bir çok hoş dükkan, minik kafe, dar sokak, sevimli ev, sokak sanatı, vintage butikler var. Bir de Katedral var ihtişamlısından… Carrer de Ferran en hareketli caddesi, ama ara sokaklar daha görmeye değer.

cerveceriacatalanamarisqueria-del-port

İspanya mutfağının meşhur paella sı ve meşhur bizde ki mezeler gibi tapaslarından yemeden gelmeyin sakın 🙂

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın