İstanbul Kanlıca Gezilecek Yerler

2014-10-11 12.31.51

2014-10-11 12.31.55
Şirin Bir Ev

Sessiz, sakin yeşillik içinde İstanbul’da saklanmış bi yer diyebiliriz. Hayret verici F.S.M köprüsünün yanında, Emirgan ın karşısında, Beykoz un ilçesi. Kanlıca yalılarıyla, köşkleriyle ünlüdür. Bilindiği üzere yogurdu çok meşhurdur. Kanlıca yoğurdu sahilde Çınaraltı’nda pudra şekeri üzerine konularak yenilir. Yoğurdun özelliği yoğurt yapımında kullanılan süt tozu ve üzerine konulan pudra şekeridir. Ve ballısı, reçellisi, dondurmalısı gibi gibi çeşitlendirilmiş. Muhakkak denemenizi öneririm. Kanlıca nın en meşhur yeri, tarihi ismailağa kahvesin de özellikle denemenizi öneririm.

2014-10-11 11.58.02
Kanlıca Yoğurdu-Tarihi İsmailağa Kahvesi

Resimde de görüldüğü üzere cidden lezzetli bir tadı var ama kalorisini siz düşünün artık 🙂 Ayrıca şunu da belirtmeden geçemicem kredi kartı geçmiyor, muhakkak yanınızda nakit bulundurun.Kanlıca ayrıca Mihrabat korusuyla ünlüdür. Anadolu Yakasının en yeşillik yerlerinden biridir. Muhteşem manzarası, ormanla kaplı müthiş bir oksijeni var. Hemde köprü dibinde olmasına rağmen sessiz ve sakın olması çok şaşırtıcı.

2014-10-11 12.39.56
Mihrabat Korusu
2014-10-11 12.41.27
Mihrabat Korusu
2014-10-11 13.10.02
Mihrabat Korusu

Sezen Aksu nun yalısı burdadır. Burada oturması ve şarkılarında “Kanlıca” sözcüğünü kullanmasıyla semt yeniden ünlenmiştir.

Uzanıp Kanlıca’nın orta yerinde bi taşa

Gözümün yaşını yüzdürdüm Hisar’a doğru

Yapacak hiçbir şey yok gitmek istedi gitti

Hem anlıyorum hem çok acı tek taraflı bitti

Bi lodos lazım şimdi bana, bi kürek, bi kayık

Zulada birkaç şişe yakut yer gök kırmızı

Söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp

Düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı

Bu şarkıyı bilmeyen yoktur herhalde 🙂 İnsanın burda huzur bulmaması imkansız. Sabah yürüşlerini tavsiye ederim…

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın