Patlıcan Kebabı Tarifi

2

fırında-patlıcan-kebabı

patlican-kebap-kebabi-tarifi-nasil-yapilir

kofteli-patlican-kebabi-fotografi-1-500x333

Malzemeler:

  • 1 kilo patlıcan

Köfte için;

  • Yarım kg kıyma (yağsız da olabilir, az yağlı da)
  • Bayat yarım ekmek içi
  • İstenilen miktarda tuz
  • İsteğe göre karabiber, kimyon, pul biber vs

Domates sosu için;

  • 6-7 adet domates rendelenerek  yapılabilir
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Baharatlar
  • 2 su bardağı kadar sıcak su

Süslemek için;

  • Yeşil biber
  • Halka halka dilimlenmiş domatesler
  • Soğan

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlar soyuyoruz. Halkalar halinde çok kalın yada çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. Bol tuzlu suda dinlenmeye bırakıyoruz. Patlıcanların acısını alırken köfteyi hazırlıyoruz. Yarım kg kıymaya malzemeleri ekledikten sonra iyice yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamı küçük bir parça koparıp avuç içlerimizde yuvarlanıp dağılmayacak şekilde olmalıdır. Bu kıvamı oluşturduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıyoruz. Kıymanın tamamını bu şekilde yaptıktan sonra yağda kızartıyoruz ( çok fazla kızartmaya gerek yok çünkü fırında tekrar kısa bir süre pişecek) Köfte yapımımız bittikten sonra patlıcanlara geçebiliriz. Patlıcanları bulundukları kaptan süzüp temiz suyla yıkıyoruz ve dilimleri alıp hafifçe sıkıp süzüyoruz. Yağlı tavada hafif kızartıyoruz ( kızaran patlıcanların yağını az da olsa alabilmek için peçete üzerinde bekletiyorum) Patlıcanlarla işimiz bittikten sonra domates sosuna geçebiliriz. Küçük bir tencereye ince ince doğradığımız soğanları koyup az yağda pişiriyoruz. 1 yemek kaşığı salçamızı ilave ediyoruz. Sonra konserve yaptığımız yada rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı ve istediğimiz baharatlarımızı da ekliyoruz. 5 dk kadar pişiriyoruz ve 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz. 2 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Fırın tepsisine 1 dilim patlıcan, 1 tane köfte olacak şekilde diziyoruz. Bu ölçülerle yapılan patlıcanlar ve köfteler tepsinin ilk halkasını tamamlıyor. Sadece küçük patlıcan halkaları kalıyor. Daha sonra domatesleri hakla halka kesip orta boşluğa yerleştiriyoruz. Aralara soyup ikiye ayırdığımız soğanları koyuyoruz.

Domateslerin üstüne kalan küçük patlıcanları koyuyoruz. En ortada ki boşluğa da ister tüm, ister ikiye ayırdığımız yeşil biberleri koyuyoruz. En son olarak da hazırladığımız sarımsaklı domates sosunu yerleştirdiklerimizin üstüne gezdiriyoruz. Daha önce ısıttığımız fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

1 thoughts

  1. Patlıcanın her çeşit yemeğini severim. Yemeğinizde (fotoğraftan gördüğüm kadarıyla) yazınız çok güzel olmuş. Elinize sağlık.

    Beğen

Yorum bırakın