Bisiklet Cenneti Cambridge (Bisiklete Binmenin Faydaları)

Bisiklete binmek dünya da oldukça yaygındır. Fakat bizim ülkemizde pek değil malesef. Avrupa ve amerika da özellikle oldukça yaygındır. Ve İngiltere de yaygın olduğu yerlerden biri. Cambridge’de o kadar çok bisiklet kullanan insan var ki 3 yaşından 90 yaşına kadar (abartısız yaş orantısıdır) herkes bisiklet kullanıyor. İşine,okuluna bisikletle gidiyor, alışverişini bisikletle yapıyor, arkadaşıyla buluşucaksa, gezicekse de bisikletle geziyor. Burada bisiklet sürmek çok elverişli ve keyifli. Çünkü Cambridge dere tepesi olmayan dümdüz bir yer ve sürücüler bisiklet kullananlara karşı çok kibar ve sabırlılar. Önünde giden bisikletliye ne bir korna ne bir hareket falan gibi gayet yavaşça gitmesini bekliyorlar ki bu ülkemizde çok zor 🙂

screen-shot-2014-04-23-at-00-00-18

small-line-of-cyclists-stuck

Bisiklet kullananlar için o kadar imkanlar ve rahatlık sağlanıyor ki, bisiklet yolları,  heryerde bisikletler için park alanları, hatta katlı otoparkları 🙂 Ve daha geçen günlerde bisiklet ambulansı bile gördüm 🙂

Cambridge-Katlı Bisiklet Otoparkı
Cambridge-Katlı Bisiklet Otoparkı
Cambridge
Cambridge
London
London
Cambridge
Cambridge

Bende bu hafta kesinlikle bisiklet alıcam. Ya insanlar o kadar keyifli bir şekilde bisiklet kullanıyor ki ister istemez özeniyosunuz zaten. Özellikle 90 yaşındaki teyze ve amcaları görünce kendimden utanıyorum 🙂 Hem gidiceğiniz yere çabuk gidiyorsunuz hem de çok iyi bir spor. Burda anne ve babalar çocuklarını daha çok küçük yaşta yağmur çamur demeden beraber bisiklet sürerek okula gidip geliyorlar, daha o yaşlardan alıştırmaya başlıyorlar ki bu çok güzel birşey. Biz olsak aman yazık çocuğum soğuk, yağmur, yorulmasın arabayla okulun kapısının önüne kadar götürürüz 🙂 Ama çok yanlış bence.

Cambridge
Cambridge

Evet gelelim bisiklet sürmenin faydalarına;

Bisiklete Binmenin Faydaları:

Fayda 1:  Kardiyovasküler Gelişim: Her gün 30 dakika bisiklete binmek, kalp, damar ve solunum sistemimiz üzerine oldukça faydalıdır.

Fayda 2: Yağ Yakımı: Sürekli araba veya toplu taşıma araçlarını kullanan kişilere oranla vücudumuzda daha fazla yağ yakımı meydana gelir. Özellikle bayanlar için bacak inceltir.

Fayda 3: Trafikte beklemezsiniz. Gideceğiniz yere daha çabuk gidersiniz hem geç kalmazsınız hemde sağlığınızı korursunuz.

Fayda 4: Günlük olarak 30 dakika bisiklete binmenizin sonucunda daha sağlıklı bir uykuya sahip olabilirsiniz. Stanford üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre uyku problemi olan kişiler üzerinde yapılan bir çalışmada günlük 30 dk bisiklete binen kişiler bir süre sonra daha rahat uyuyabilmişlerdir.

Fayda 5: Düzenli bisiklete binen kişiler daha genç görünürler. Yine Stanford üniversitesinde yapılan bir çalışmada, düzenli bisiklete binen kişilerde radyasyonun etkilerinin azaldığı ve ciltlerinin daha genç göründüğü belirtilmiştir.

Fayda 6: Bristol üniversitesinde yapılan bir araştırmada ise düzenli bisiklete binen kişilerin sindirim sistemlerinin çok iyi çalıştığı ve bağırsak tembelliklerinin ortadan kalktığı belirtilmiştir.

Fayda 7: Bisiklete binmek, vücudunuzun direncini artıracağı için hastalıklara karşı daha dayanıklı olursunuz.

Fayda 8: Günlük 30 – 45 dakika arası bisiklete binen kişiler daha uzun yaşarlar.

Fayda 9: Dünyamızı korur… Bisikleti daha fazla kullanan toplumlarda hava kirliliği ve araçların doğaya verdiği zarar azalır. Bu sayede, çevre kirliliğini azaltıp daha sağlıklı bir dünyaya kavuşabiliriz.

Fayda10: Cinsel yaşamınız daha iyi olur. Düzenli bisiklete binen kişilerde hem kardiyovasküler gelişim hemde damar yolları daha iyi çalışacağı için cinsel hayatınız daha iyi olur.

Fayda 11: İş hayatınızda daha verimli daha hareketli olacağınız için, iş çevrenizde de daha çalışkan ve yorulmayan biri olarak tanınacaksınız.

Fayda 12: Çağımızın hastalığı olan Obezite‘den uzak kalırsınız.

Fayda 13: Düzenli olarak bisiklete binerseniz, gelecek nesillere örnek olursunuz. Şimdiki çocukların ve gençlerin ileride bisiklete karşı olan önyargılarının yıkılmasını sağlarsınız.

Fayda 14: Eğer her yere bisikletle giderseniz, paranız cebinizde kalır ve paranızı daha başka yatırımlar için kullanabilirsiniz.

Fayda 15: Düzenli olarak bisiklete binerseniz, basketbol, tenis, futbol gibi sporları daha verimli ve sağlıklı oynayabilirsiniz.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın