Mac mi Windows mu? Mac Os ve Windows Karşılaştırması

 

img_0901

Hep tartışılır bir konu olmuştur bu mesele, hangisi daha iyi diye takılır kafamıza. Şimdi önce bu konuya şöyle devam edelim, Mac de neler yapıyoruz, Windows da neler yapıyoruz diye basit yoldan gidelim. Şimdi bende ne bilir kişiyim, ne de bilgisayar konusunda uzman. Ama müşteri ve kullanıcıyım😊 Daha önemli bir kişiyim değil mi? Bildiğim ve tecrübe edindiğim, araştırdığım şeyleri yazmak istiyorum. Zaten blogumda yazdığım teknoloji konuları tecrübelerime ve duyup gördüklerime ve araştırmalarıma dayanıyor. Birazcık teknoloji severim☺️ Eskiden Windows ve Android kullanıcısı olarak, yazıma başlıyorum😊

img_0902

img_0903

  • Bir kere en başta Apple herşeyden önce tasarım harikası. Bu yüzden genelde grafikerler dizayncılar mac tercih eder.
    Çok yumuşak, naif ve sempatik görünümleri vardır Apple’ın bütün ürünlerinde.
  • İphone ve ipadler de kullanım kolay ve pratik, insanları yormayan aletler. Yani user friendly😊
  • Mac lerde kolay kolay donma ve tıkanma pek olmuyor. Çünkü her programa izin vermediğinden sadece kendi ürünleri ve güvendiği ürünlere izin verdiğinden virüs de kolay kolay girmiyor ve uzun süre kullanabiliyorsunuz.
  • Apple, Mac ürünlerinde oldukça kaliteli ve pahalı parçalar kullandığından daha pahalıdır. Mağazadan aldığınız ilk andan itibaren, poşetlemesine kadar herşey orjinal, kendine özgü, özenli ve kaliteli.
  • Mac’ların işlemcisi Windows’unkinden daha hızlı ama RAM, harddisk ve USB olayında Mac’lar biraz yetersiz olabiliyor.
  • Windows Vista çok yavaş ve hantaldı. Fakat Windows 7 ile birlikte yapmış olduğu yeniliklerin ve geliştirmelerin karşılığını aldı. Daha sonra Winows 8 ile biraz bocalasalar da, Windows 10 ile tekrar toparladıklarını görüyoruz.
  • Bilindiği gibi artık Mac bilisayarlara Windows kurulabiliyor. Ben hiç istemedim nedense😊 Fakat hala Windows’a Mac OS X kurulamıyor.
  • Apple müşteri memnuniyeti çok daha fazla. Mac kullanıcıları Apple Store’larda kurulan yardım masalarından verilen randevuya göre yüz yüze teknik destek alabiliyorlar. Hani şu meşhur genius bar😊
  • Ama bence şu an Apple durağan döneminde hatta uzun zamandır. Windows son dönemde daha da yaklaştı sanki ve ataklar yapmaya başladı.
  • Bildiğim kadarıyla oyunlar Windows da daha iyi oynanabiliyor. Güncellenebiliyor falan daha rahat birçok şey yapılabilir. Oyun için Windows ideal. Ama mac lerde oyun şansı çok çok düşük.
  • Mac lerde hemen hemen sadece Apple uyumlu ürünler kullanılabiliyor. Ama Windows da çok çok seçenekleriniz olabiliyor.
  • Mac ve İphone birbiriyle çok uyumlu ve Telefonunuza cevap vermek, e-mailler facetime gibi ve bir çok işinizi her iki cihazda da yapabiliyorsunuz. Ayrıca Airdrop ile dosya paylaşımı da oldukça kolay ve kablo bağlantısı gerektirmiyor. Pc’de ise bu işlemler maalesef biraz sıkıntılı ve sinir bozucu.
  • Mac lerin görüntü ve çözünürlüğü muhteşem, renkleri çok kaliteli.

img_0904

img_0905

Umarım adil bir kıyaslama olmustur. Bildiklerimi ve düşüncelerimi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Steve Jobs ve Bill Gates, sonuçta dünyanın kaderini değiştiren insanlar. İnsanlık için büyük adımlar attılar. Özellikle Steve Jobs, Apple’ın dış görünümü ve tasarımı için yıllarını verdi. Maclerin harika çözünürlüğü, dizaynı, çeici dış görünüşleri hepsinin alt yapısı Steve Jobs’a ait. Ve tamamen amacı müşteri odaklı ve memnuniyete dayalıydı. Sizin de bildikleriniz varsa yazabilirsiniz aklıma gelenler bunlar.

Bir sonra ki yazım da buluşmak üzere😊

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın