Doğal Makyaj Teknikleri ve En Yeni Makyaj Trendleri

makyaj-arkaplan-1

tuba-buyukustun-ile-esi-ayni-sezonda-ekranda-olmayacaklar_1018730_340_226

Maksimum doğallık

Güzellik anlayışı gittikçe doğallığa doğru kayıyor, bunu birkaç sezondur gözlemliyoruz. Fakat bu sezonda doğallık trendi hiç olmadığı kadar etkili. Podyumlarda yokmuş gibi görünen makyajlara artık çok alıştık ve bunu sokağa yansıtmanın zamanı geldi de geçiyor bile. 2015 İlkbahar-Yaz defilerinde ünlü markaların tercihleri hiç makyaj yokmuş gibi görünen yüzler ve ışıl ışıl parıldayan ciltler oldu. Fondöten ve ten renginizle uyumlu çok hafif bir allık kullanarak doğal bir cilt görünümü elde edebilirsiniz.

10053

Kaşlar kalın ve dolgun

Kalın kaş modası uzun zamandır hayatımızda ve bu trend bizi kolay kolay terk etmeyeceğe benziyor. Gittikçe kalınlaşan ve kendi haline bırakılan kaşlar ilkbahar-yaz sezonunda en çok karşımıza çıkan güzellik trendlerinden. Eğer kaşlarınız yeteri kadar dolgun değilse kaş kalemi, kaş rimeli ya da kaş farlarından yardım alabilirsiniz. Daha derli toplu bir görünüm için kaşlarınızı tarayarak şekil verebilirsiniz.

10-bianca-balti-grafik-goz-makyaj-yla-650x0-1

Grafik gözler

Bu gidişle siyah eyeliner’lar hiçbir zaman makyaj çantalarımızdan eksik olmayacak. Trendler ne kadar değişirse değişsin onun yeri sabit kalıyor, fakat uygulama şekli değişiyor. Geçtiğimiz sezonlarda karşımıza çıkan kedi gözü modasının yerine bu sezon daha kısa, belirgin ve gözü çevreleyen kontörler öne çıkıyor. Doğal makyaj alışkanlıkları yanında yüzde en çok dikkat çeken bölge yine gözler oluyor.

images

Parlak bir cilt

Cildi matlaştırmaya çalışarak güzel görünme çabaları sona erdi. Çünkü artık cildinizde ne kadar ışıltı ve parlaklık varsa, o kadar güzelsiniz. Pudralarınızı bir kenara koyun ve cildinize parlaklık veren fondötenlere ağırlık verin. Ciltte, göz kenarlarında ve dudaklarda parlaklık bu sezonun en çok öne çıkan trendlerinden.

gece_makyaji_2015-15

Dikkat çekici gözler

Maviler, beyazlar, turuncular… Gözlerde dikkat çekici her türlü rengi denemek önümüzdeki sezon serbest! Gözün hem üstüne hem altına uygulayabileceğiniz far ya da kalemler ile sezonda çok iddialı bir makyaja imza atabilirsiniz. Mat, neon ya da ışıltılı farlar ve eyeliner’lar etkileyici bir göz makyajına imza atmanıza yardımcı olacak.

images (1)

Kırmızı ve pembe dudaklar

Doğallığı öne çıkaran trendlerin yanı sıra 2015 İlkbahar-Yaz sezonunda iddialı bir dokunuş da bulunuyor. Hiçbir zaman vazgeçemediğimiz kırmızı rujlar ve baharın habercisi pembe tonları dudaklarda yerini alıyor. Kırmızılar her tonda hem ruj hem de dudak parlatıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Pembeler ise son derece parlak ve dikkat çekici, neon tonlarına yakın. Bahar gelmeden ten renginize en uygun tonu seçmenizi öneririz.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın