Amazon Echo (Alexa) Özellikleri ve Nasıl Kullanır?

2017-02-19-15-35-27 2017-02-19-15-50-51

Amazon Echo (Alexa) Nedir?

İnternet ve ticaret devi Amazon.com sesli kontrol edilebilen kablosuz hoparlörünü tanıtmıştı. Bu hoparlör hatta birçok kişi tarafından “kutu içerisindeki Siri” olarak nitelendirilmişti. Amazon’un bu ürünü sorulan soruları yanıtlayabilme özelliği taşıyor. Echo, müzik çalabilmenin yanı sıra Amazon üzerinden sipariş verebiliyor. Ve bu ürünü Alexa diye seslenerek istediğimiz şeyleri sorabiliyoruz. Ayrıca, Amazon Prime üyesi iseniz Alexa, Amazon’un Prime Music katalogunda bulunan binlerce şarkıyı çalabilir.

Amazon Echo programlanabilir bir arayüze sahip olmasının yanı sıra içerisinde birçok “skill” olarak adlandırılan özellikleriyle gelmekte. Spotfy gibi çeşitli uygulamalar üzerinden müzik çalmak, çeşitli kaynaklardan günlük haber özetlerini aktarmak. Alarmlar kurmak, matematiksel işlemler yapmak, hava durumu ve trafik sorgulamak, döviz kurunu öğrenmek, yemek tarifi bilgileri almak, amazon üzerinden sipariş vermek, Amazon Echo nun içerisinde gelen özelliklerinden sadece birkaçı. Echo’nun üzerinde 7 adet mikrofon bulunuyor. Hoparlörün kalitesi de Echo’nun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Hoparlörün kalitesi sayesinde Echo, 360 derece ses alışverişi sağlama özelliğine de sahiptir.

2017-02-19-15-45-56

Amazon Echo Kurulumu Nasıl Yapılır?

  • Kurulumu çok basit ve pratik. Önce fişe taktığımızda turuncu ışık dönüyor ve ayrıca alexa uygulamasını telefona yüklememiz gerekeceğinden bekliyor.
  • Telefonunuza uygulamaya indirdikten sonra, amazon kablosuz ağını görüceksiniz ve bu ağa bağlanın.
  • Uygulama sizden kendi wifi ve şifrenizi girip bağlanmanızı istiyor. Karşınıza çıkan videoları izliyosunuz daha sonra kendinize göre ayar tercihlerinizi yapıyorsunuz.

Echo’nun Spotify entegrasyonunu eğer, Spotify Premium üyesi iseniz hesabınızı Echo ile kullanabilirsiniz.

Alexa’ ya sorabiliceğiniz sorulardan bazıları:

2017-02-19-15-46-31

“Alexa, what time is it?”

Saat etrafınızda veya elinizin altında değilse, Alexa’ya sormanız yeterli olucaktır.

“Alexa, set a timer for 10 minutes.”

10 dakika süreyle zamanlayıcı ayarlamasını isteyebilirsiniz.

“Alexa, set a daily alarm for 7:00 a.m.”

Alarm kurmasını isteyebilirsiniz.

“Alexa, heads or tails?”

Yazı mı tura mı? sorusunu sorabilirsiniz.

“Alexa, read my Kindle book.”

Kindle kitaplarınızı okutmanız mümkün.

“Alexa, find me a good Italian restaurant nearby.”

Yakınlarda sizin için İtalyan restauran seçenekleri sunacaktır.

“Alexa, what’s in the news?”

Önceden uygulama üzerinden seçtiğiniz haber kaynaklarından size güncel haberler verilecektir.

Ürün Yorumum:

Ürünün paketlemesi çok şıktı. Biraz Apple gibi olmuş ama iyi olmuş. Bana göre daha birçok eksiklikleri var. Ama tabi ki oturduğunuz yerden birçok sorular sorup cevaplar alabiliyorsunuz. Ses sistemi kalitesi oldukça iyi. Ama sonuçta içinde uygulamalarla sınırlı ve çoğu sorduğunuz yanıtlara anlayamadım ya da bilmiyorum gibi yanıtlar vermesi hoş olmuyor. Eğer salondaysa bi kere mutfaktan ya da evin üst katından ya da diğer odalardan sizi duymuyor. Müzik sesi çok yüksekse sizi duymuyor. Baktığınız Alexa uygulaması kötü yorumlar almış. Program baya ağır ve biraz sinir bozucu. Çok daha fazla uygulama olması gerekiyor. Uygulamalar dışına çıktığınızda aptallaşıyor. Ve sizde böyle bir aletten çok daha akıllı olmasını ve beklentilerinizi yüksek tutuyosunuz.

Başka bir yazıyla görüşmek üzere 😊

Amazon Echo Alexa Fiyatı Ne kadar?

İngiltere Fiyatı: £149 İngiltere Amazon’dan almak için bu linke tıklayabilirsiniz: Amazon Echo (Alexa)

Amerika Fiyatı: $179

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın