
London Eye Thames Nehri kenarında Jubilee Gardens’da bulunan devasa dönme dolap 135 metre yükseklikte Avrupa’daki en yüksek dönme dolaptır. Tasarımı David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chiltonve ve Nic Bailey tarafından yapılmıştır. Milenyum için düzenlenen bir tasarım yarışmasına bu büyük dönme dolap fikri ile katılan Marks ve Barfield çifti yarışmayı kazanmış ve proje British Airways tarafından sponsorluk hakkını elde etmiştir. London Eye’ın inşası yaklaşık 1.5 yıl sürmüştür. Dönme dolabın inşasında 1700 ton çelik ve 3000 ton beton kullanılmıştır. Kapsüllere sahip olan dönme dolapta, her bir kapsülde 25 kişi kapasitesine sahiptir. Her kapsül 500 kilo ağırlığında ve 8 metre yüksekliğindedir.

London Eye, Londra’yı yukardan seyretmek için ideal bir seçenektir ve her yeri net görmenizi sağlayabilecek kadar yavaş hareket etmektedir. Dolabın turunu tamamlaması yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Kapsüllerin her yerinin camdan olması nedeniyle Londra 360 derece panoramik açıdan görülebilir. Ama havanın açık olduğu günleri tavsiye ederim.

London Eye oldukça popüler bir yer olduğu için hemen girişte bilet almanız uzun sürebilir. Hatta biz gittiğimizde kapısında uzun bir kuyruk vardı. Ama gecenin ilerleyen saatlerinde azalıyor. Sabah 10:00 açılış, Akşam saatleri değişiklik gösterebiliyor, bu bazen akşam 20:00 bazen de 21:30 arası olabiliyor. Biz gittiğimiz de sıranın biraz da seyrelmesini bekledik ve biraz nehir kenarında yürüdükten sonra bilet aldık. Kişi başı 29 pound ama online alırsanız 26 pound.

Bu ülke gerçekten turisti çok iyi çekiyor ve değerlendiriyor. Bizde bu kapsüllerden birine bindik. Gece ayrı bir güzeldi ama gündüz de görmek isterim. Ve özellikle güneşli bir havada. Dönme dolap çok ağır ilerliyor bu şekilde her yeri görebiliyorsunuz. Bizle beraber kapsülde bi çift daha vardı Ki bu normalde gündüz imkansız gibi birşey 🙂 Muhakkak gelin buralara derim ben 🙂

London Eye’i hem gündüz hem gece gözüyle görmenizi tavsiye ederim. Bu arada Beklemeden girmeyi sağlayan başka tip biletler de var. Ama standart bilete göre biraz pahalı seçim sizin yani… London Eye’ın arkasındaki yapı da Sealife London Aquarium.

Yukarıdan manzara cidden çok harika. Bir tarafınızda Big Bang’in ısıkları, bir tarafınızda The Shard, heryer ışıl ışıl köprüler, Thames nehri üstünde çok hoş bir panoramik manzara. Yükseklik korkusu olanlar bence denemesin:)
One thought