WordPress Nedir? Ne İşe Yarar?

aa596333-6cd5-4109-a7cd-8a125b492ceb-2383-000002c5288af232_tmp

WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi kurulumunuzu yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz. Gayet kolay ve anlaşılırdır.  Google tarafından çok hızlı indexlenir ve sayfa açılışları hızlıdır. WordPress, bir programlama dili bilmenize gerek kalmadan kolay ve hızlı bir şekilde kendinize site açmanıza ve içerik yüklemenize olanak sağlar. On binlerce ücretsiz temalar ile istediğinizi kullanabilirsiniz. Sitenize özel bileşenler ve eklentiler kurarak sitenize farklı özellikler ekleyebilirsiniz. WordPress yeni bir yazılımdır, kökleri ve gelişimi 2001’e kadar uzanır. Kişisel web siteniz ile çeşitli konularda bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Kendinizi tanıtan, özgeçmiş, okul, iş, sertifikalar gibi deneyimlerinizi, detaylı olarak iletebileceğiniz bir site yapabilirsiniz. Eğer devamlı paylaşımda bulunacaksınız sitenizi blog şeklinde yaparsınız ya da sadece sabit sayfalardan oluşturulabilirsiniz.

369921EB-0873-4E58-9AE7-05AEED17E74F-2383-000002BA2FFDCAAD_tmp.png

Her kullanıcı kendi ihtiyaçları doğrultusunda temalar üretip kullanabilmektedir. Bu alanda WordPress, rakiplerine göre oldukça başarılı ve zengindir. WordPress’in en büyük özelliklerinden bir tanesi, çok iyi ve geniş kapsamlı dokümentasyona ve oldukça kalabalık ve kişilerin her türlü sorun ve sorularına cevap bulabileceği forumlarının bulunmasıdır.

WordPress’in birçok eklentisi, yükle/çalıştır mantığıyla işlemektedir. Kendinize göre beğendiğiniz eklentileri WordPress Eklentileri adresinden kolayca sitenize kurabilirsiniz.

56d77abc-2dfe-49a1-8ec9-d796e9a285ee-2383-000002c4cf77b56d_tmp

WordPress ile neler yapılabilir?

Kişisel Blog Sitesi
Alışveriş Sitesi
Fotoğraf Sitesi
Video Sitesi
Müzik Sitesi
Kurumsal Firma Sitesi
Dergi Sitesi, haber sitesi gibi birçok siteyi WordPress ile yapabilirsiniz.

WordPress Resmi Sitesi WordPress.com

WordPress Türkiye WordPress Türkiye

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın