Windows 10 Geliyor: Yenilikleri Neler?

201409302233473372

Windows 9’u beklerken Microsoft büyük sürpriz ile Windows 10 tanıtımını gerçekleştirdi. Microsoft’un hem daha fazla ilgi çekmeyi, hem de yeni işletim sistemi ile Windows 8 arasındaki farklılıkları vurgulamayı amaçladığı söylenebilir. Windows 10 ile arayüzde yeniden önemli değişikliklere imza atıyor.

Başlat Menüsü;

windows-10-start-menu

Windows 8’in başından beri sevilmeyen ve dokunmatik olmayan masaüstü sistemlerdeki kullanım zorluklarından yakınılan modern arayüz.

Canlı kutucuklar;

windows-10-full-screen-live-title-1412107014

Tam ekran dayatmasına son;

windows-10-full-screen-apps

Windows 10 ile birlikte tam ekran uygulamalar artık tamamen kullanıcının kullanım tercihine bırakılmış durumda.

Yeni multitask deneyimi;

windows-10-full-screen-multitask

Masaüstü üzerinde açık olan pencereler kolayca görüntülenip istenilen uygulamaya geçiş yapılabiliyor. Ayrıca, sanal masaüstü özelliği sayesinde birçok uygulamayı tek masaüstünde görüntülemek yerine iş ve eğlence gibi farklı amaçlara yönelik masaüstleri tasarlanabiliyor.

Daha fazla tuttur;

windows-10-full-screen-snap

Artık aynı anda ekranda 4 ayrı pencere görüntülenebilecek. Ayrıca Windows 10, uygulamaların ekranda nasıl yerleştirilebileceği hakkında ipuçları da sağlayacak.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın