Saçlarda Kepeklenmeyi ve Pullanmayı Önlemenin Yolları

???????????????????????????????????????????

Kepek, saç derisinde biriken ölü deri katmanıdır. Saç derimiz sürekli bir yenilenme içinde olduğu için yeni deri oluşumu esnasında cildimiz eski ve ölü deriyi atar. Normal koşullarda saçını düzenli yıkayan kişilerde ciltteki ölü deri birikimi kolaylıkla şampuan ve durulama ile saç derisinden atılır. Kepek miktarı fiziksel olarak zorlandığımız, stres seviyemizin arttığı ve bağışıklık sistemimizin zayıfladığı dönemlere artabilir. Orta ve hafif düzeydeki pullanmalar kepeğe karşı bir şampuanla kolaylıkla kontrol alına alınabilir. Kepek şampuanı kepeğin yoğun seyrettiği dönem için günlük kullanılabilir. Fakat her gün kepek şampuanı kullanmak çok doğru değil. Kepeğin azalması ile beraber günlük kullanılan bir şampuanla kepek şampuanı dönüşümlü olarak kullanılabilir.

Ciltte ciddi hassasiyet ve kızarıklarla seyreden kepek oluşumlarında kepek şampuanı yeterli olmayabilir. Bu durumda daha güçlü etken maddelere sahip olan medikal şampuanların kullanılması gerekir. Böyle durumlarda bir uzmana başvurarak kısa dönemli bir cilt tedavisi ile bu medikal şampuanları kullanmak gerekebilir.

kepek oluşumunu artırabilen durumlar

  • Saç derisinin sık yıkanmaması ve iyi arındırılmaması
  • Hormonsal olarak yağlanmanın arttığı dönemler, ergenlik dönemi, regl dönemi
  • Stres, fiziksel yorgunluk, hızlı kilo kaybı, hastalık sonrası dönem
  • Soğuk ve kuru hava koşulları

kepek oluşumunu önlemek için yapılması gerekenler

  • Kepek azalana kadar kepek şampuanı kullanın
  • Kepek azaldıktan sonra günlük bir şampuan ile kepek şampuanın dönüşümlü olarak kullanın
  • Saçınızı tercihen günlük yıkayın
  • Saç derisine herhangi bir yağ karışımı sürmeyin
  • Saç derisinde arındırıcı etkisi olan “peeling” yapan maskelerden haftada 1 kez olmak üzere faydalanın

a dönemli bir cilt tedavisi ile bu medikal şampuanları kullanmak gerekebilir.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın