Evde Siyah Noktalar Temizleme Yöntemleri

Cilt gözenekler kirli hava, sigara, makyaj kalıntıları, toksinler, yağ, kir, ve buna benzer sebebeplerle dolar, tıkanır, nefes alamaz hale gelir. Bu gözeneklerdeki maddeler siyah noktalar dediğimiz şeyleri oluşturur. Siyah noktalar, hem cilt kalitesini bozar hem de estetik açıdan kötü görünür.

Siyah Noktalar Nasıl Geçer

Cilt iyice arındırıldıktan sonra, yüz temizliğine dikkat etmek, her sabah cildi tahriş etmeyecek bir sabun ve ılık suyla yüzü yıkamak, haftada bir kez mutlaka peelingle derinlemesine temizlik yapmak siyah noktalarla başa çıkmanın en kesin yoludur. Siyah noktaları temizlemek için üretilen bantlarda kullanılabilir.

Siyah Noktalar İçin Maske Tarifleri

Kil Maskesi:

  • Biraz doğal kil, bir miktar limon suyu
  • biraz zeytinyağı ve az miktar gül suyu
  • Bu malzemeleri karıştırarak göz çevresi hariç cildinize sürün, 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın. Maskeleme işleminden evvel yüzünüzü sıcak su buharına tutarak gözeneklerin açılmasını sağlarsanız.

Yoğurt-Limon Karışımı

  • 4 yemek kaşığı yoğurtla, yarım limonun suyunu karıştırın, cildinize sürün, kurumasını bekleyin, 15 dakika sonra yıkayın.

Diş Macunuyla Temizleme

  • Siyah noktalara diş macunu sürmek de siyah nokta temizleme için evde çözüm yöntemlerindendir. Diş fırçanıza diş macunu sürüp ıslatın.
  • Siyah nokltaları bölgeyi suyla yıkayın.
  • Ardından göz çevrenize yaklaştırmadan diş macunu ile siyah noktalı yerleri fırçalayın.
  • Diş macunun kimyasalından kurtulmak için bu yöntemi uyguladıktan sonra yüzünüzü sıcak su ile yıkayın. Hafta da 1 kez buna devam edin.

img_0910

Siyah Nokta Temizlemek İçin Bilmeniz Gerekenler
Cildinizde bulunan siyah noktaları sıkmak, deri üzerinde tırnak baskısına bağlı izler kalmasına ve elleriniz yeterince temiz değilse bakteri üremesine sebebiyet verebilir.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın