Ankara Gezilecek Yerler

IMG_1098

Nüfus: 5.270.575

IMG_1094

Çok uzun yıllar burada yaşadım ve çocukluğumun en güzel yılları burada geçti diyebilirim. En son birkaç sene önce gittim ve bildiklerimi, gördüklerimi birçok şeyi yazmaya çalışıcam. Ankara bilindiği gibi Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık ikinci şehri. Konum olarak da Türkiye’nin merkezi konumunda sayılır. Türkiye’nin en çok üniversiteye sahip ili. Başkent olmasından dolayı, resmi ve bürokratik bir şehirdir. Bazıları “memur şehiri” der. Bazıları Ankara’da bişey yok ki der. Genel olarak resmi bir şehir olduğu için bazı kişiler tarafından sıkıcı şehir olarak görülebilir. Ama oysa ki o kadar çok gezilecek ve keşfedilecek yerleri vardır ki. Bunlardan birkaçını görmek ister misiniz😊

Ankara Neyiyle Meşhur?

Tabi ki keçisi, tavşanı, armudu, çiğdemi, Kızılcahamam ve Beypazarı maden suyuyla baya isim yapmıştır.

Anıtkabir

IMG_1097

Hayatımızda ki herşeyi ona borçlu olduğumuz, Ulu Önder Atatürk‘ün ebedi istiratgah yeri Anıtkabir. Türkiye’nin en önemli yapılarındandır. Anıtkabir içerisinde aynı zamanda ilk başbakan ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de mezarı bulunmaktadır. Mutlaka ama mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Atamızı ziyaret etmek ve Anıtkabir’i de gezmek lazım.

Ankara Kalesi

IMG_1110

Ankara kalesinin Yapım tarihi tam olarak bilinmiyor. Altındağ ilçesinde yer alır. Kalenin yüksek ve sağlam burçları, yapılış biçimi ve çok eski tarihi dönemlerin mimari özelliklerini yansıtması Romalılar tarafından yapıldığını düşündürmektedir.

Kızılay Meydanı

EAEC39F1-4765-45C5-AA87-7BB5E5AE03BB-15280-000011CCA86D538B_tmp.png

Türkiye’nin en ünlü meydanlarındandır. Burada birçok alışveriş merkezi, cafe ve restauranlar, eğlence mekanları, sanat ve kültür merkezlerin olduğu çok hareketli bir yerdir. Bürokratik binalarıyla TBMM binasıyla, ayrıca güvenparkıyla özleşmiş bir yeridir Ankara’nın. Kızılay kesinlikle gezilmeden gidilmicek yerler arasında.

Sakarya Caddesi

IMG_1127

Sakarya caddesi, Ankara Kızılay da trafiğe kapalı cadde. Belki de Ankara’nın en sevdiğim yerlerinden. Değişik dükkanlar, balıkçıları, cafeleri, restauranları, barları, çiçekçileri, canlı müzikleri bu caddenin vazgeçilmezleri. Genellikle üniversite gençliğinin takıldığı yerdir. Buraya uğramadan Ankara’dan gitmeyin. Mutlaka Ankara gezilecek yerler listenizde olsun.

Karanfil Sokak

IMG_1128

Karanfil sokak, sakarya caddesi benzeri bir yer. Ziya gökalp caddesinden başlar akaya kadar uzanır. Meşhur dost kitabevi buradadır. Eskiden “metalci” tabir edilen siyah giyinen, rock türevi muzikleri dinleyen, gençlerin takıldığı bir sokaktı. Hala  var mı bilmiyorum. Bolca gümüşcüler ve incik boncuk satan yerler vardır. Sıra sıra dizilmiş cafeler çok farklı bir havası olan yer.

Ankara Etnografya Müzesi

IMG_1109

Etnografya müzesi Türkiye’nin ilk resmi müzesidir. Önce mimarisi yapısı dikkatinizi çekecektir. Muhteşem bir yapıya sahiptir. Faaliyet gösterdiği yıllardan itibaren dünyanın pek çok noktasından resim ve heykelin burada yer almaya başladığı müzedir. Burada Selçuklu döneminden başlayarak çeşitli dönemlere ait eserler sergilenmektedir. Müze içinde devasa bir kütüphane bulunmaktadır.

Atatürk Orman Çiftliği

944AB7F5-3049-4ADD-A7A1-C8FD475DB1D6-15340-000011D1D625703D_tmp

Atatürk Orman Çiftliği, Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen 52 bin dönümlük arazi üzerine kurulu, o yıllarda ülkenin modern tarım tesisi olan bir bölgedir. Bugün Atatürk Orman Çiftliği bünyesinde olması gereken araziler Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ), Orduevi ve diğer turizm amaçlı tesislere dönüştürülmüştür. Atatürk Orman Çiftliği içinde çeşitli üretim merkezleri bulunmaktadır. Bir süt ürünleri fabrikası, şarap fabrikası, meyve suyu üretme tesisleri ve oyun alanları bulunmaktadır. Ayrıca Gazi Treni de ziyaretçilere hizmet etmektedir. Çiftlik içerisinde, Mustafa Kemal’in Selanik’te doğduğu eve benzeyen bir ev bulunmaktadır.

Cumhuriyet Müzesi

II._TBMM_Binası

Ankara Cumhuriyet Müzesi  diğer adıyla II. TBMM BinasıAnkara gezilecek yerler   listenizde yer almalı muhakkak. I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının kapasite yetersizliği sebebiyle bu binaya taşınma zorunluluğu doğmadan önce burası Cumhuriyet Halk Fırkası merkezlerinden birisi olma görevini üstlenmiştir. urası meclis binası olarak kullanırlarken çeşitli amaçlar için kullanılan odalar bugün Cumhuriyet tarihine ışık tutan eserler arasında yer almaktadır.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu-Medeniyetleri-Müzesi

Anadolu’da yaşamış medeniyetlere ait eserleri tarihsel sırasına önem vererek sergileyen müzede Hitit ve daha sonrasına ait eserler sergilenmektedir.

Kocatepe Camii

9558B347-DEDB-4ABF-A92E-5A959153604D-15506-000011E323B786E2_tmp

Kocatepe camii  Ankara‘nın en büyük camileri arasındadır. Kocatepe Camii 4500 m2 bir alana inşa edilmiş ve inşası tam yirmi yıl boyunca sürmüştür. Kocatepe Camii alt kısmında kütüphane, ticarethane, idari bilimler, konferans salonu ve bir de otopark bulunmaktadır. Bu mimarisi muhteşem camiyi Ankara gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Estergon Kalesi

13678467

Estergon Kalesi, Keçiören Belediyesi sınırları içinde bulunmaktadır. Özbek sofrası, Kırgız yemekleri ve daha nicesi denenebilir. Ayrıca mükemmel Ankara manzarasını, izleyip kaleyi de gezebilirsiniz.

Hamamönü

333BE943-75D1-4F40-8273-91DD17C938EA-15712-000011FE6B5E5489_tmp

Hamamönü    Altındağ Belediyesi içerinde bulunur. Tarihin yeniden canlandırılması amaçlanmıştır. Evler, Osmanlı kahveleri, tarihi sokak lambaları ve daha birçok eser burayı çok sayıda turist çeken yer haline getirmiştir. Hamamönü özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında gezilmesi gereken bir yerdir. Burada Ramazan aylarında etkinlikler yapılmaktadır. Sokak müzikleri, eski Osmanlı etkinlikleri, çeşitli kahvehanelerde organize edilen mükemmel eğlenceler Hamamönü gelenekleri arasında sayılmaktadır.Bbir Osmanlı kahvesinde oturarak Osmanlı şerbeti ile Türk kahvesi içerek, ya da burada bulunan çok sayıda mekanlardan birinde mükemmel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Tunalı Hilmi Caddesi

F686AA80-2774-48F0-B7D5-756ABCBBD448-15712-000011F74EE6643A_tmp

Tunalı Hilmi Caddesi, Ankara‘nın en ünlü ve en önemli caddelerinden biridir. Adını cumhuriyetin ilk yıllarında ilerici görüşleriyle ünlü olan milletvekili Tunalı Hilmi’den almıştır. Cadde üzerinde birçok mağazaları, kafe ve restoranları vardır. Burada alışveriş yapabilir keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ankara’nın en ünlü parklarından bir olan, büyüklüğü, tarihi ve doğasıyla insanı kendisine çeken Kuğulu Park da bu cadde üzerinde bulunmaktadır.

Hacı Bayram Camii

D5992574-8C62-4BEF-85B8-6C152F8ADCB7-15712-000011FCDB89B091_tmp

Hacı Bayram-ı Veli geçmişte yaşamış bir din âlimidir. Câmii, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunur. Bayramiye Tarikatı’nın kurucusu olarak bilinir. Türbesi, Hacı Bayram Camii de ve bu türbenin hemen yanında kurulmuştur. Caminin adı da Hacı Bayram Türbesi’nden gelmektedir.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ulucanlar-Cezaevi-Müzesi-128

Ulucanlar cezaevi, tarih kokan koğuşlarını gözler önüne sermiş. Birçok bilindik ismin yattığı cezaevindeki balmumu heykelleri görülmeye değer. Türk siyasi ve edebi hayatının önemli isimlerinin kaldığı yer.

Atakule

5C8BB4D5-C19F-45AC-85D9-1FD7D5F09F7D-15712-000011F8608F9260_tmp

13 Ekim 1989 tarihinde açılan Ankara’nın simgelerinden Atakule, ülkemizin ikinci, Ankara’nın ise ilk alışveriş merkezidir. 125 metre uzunluğa sahip olan Atakule, döner restoranı ile meşhur. Çankaya semtinde, Cinnah Caddesi ile Çankaya Caddesi’nin kesiştiği yerdedir. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Konutları yakınında, Ankara Botanik Parkı üstünde, şehir manzarasına tamamen hakim olan alışveriş merkezinin çevresinde, çeşitli büyükelçilik binaları bulunmaktadır. Atakule şu an için tadilatta ve kısa bir süre içinde yeni yüzüyle çok yakın zamanda Ankaralıların hizmetine girecek.

Gençlik Parkı

Genclik-Parki

Buraya gelip eğlenmeden olmaz. Ankara’nın en eski luna parklarından belkide. Ankara’da yaşamış ya da gezmeye gelen hemen hemen birçok insanın anıları vardır mutlaka.

Harikalar Diyarı

Ankara-Harikalar-Diyarı

Avrupa’nın en büyük parkı olan Harikalar Diyarı Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunmaktadır. Bu parkta suni göletler vardır. ve bu göletlerin içerisinde Kayıklar ve Su Bisikletleriyle gezmek mümkündür. Burada birçok çizgifilim kahramanlarını görebilir, piknik yapabilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

2 thoughts

Yorum bırakın