Yeni Türkiye Marşı mış mış…

Evet garip, ilginç, komik, sebebi ne, ama gerçek! Blogumda kesinlikle siyasete ve bu gibi meselelere yer vermicem demiştim ama bunu görünce dayanamadım ve çok sinirlendim! Birileri, Atatürk’ün yerini mi almaya çalışıyor? Unutturmaya mı çalışıyor anlayamadım gitti. Nedir bu kadar Atatürk düşmanlığı, kini anlamış değilim, anlayamıcam da zaten! Şunu çok iyi biliyorum ki zamanında başörtüsü gibi meselelerden dolayı birçok insanın canı yandı. Tamam haklı da olabilirle bu konuda bende herkesin her şekilde giyinmelerine, istedikleri dili konuşmalarında özgür olduklarına inananlardanım. Çünkü biz cumhuriyet ülkesiyiz. Ama demek değil ki Atatürk’e düşman olunucak, kin duyulacak! Nasıl ve ne olursa olsun o insan ölümü göze alarak ülkesi için Osmanlı ordusundan kaçıp Türk milletini uyandırarak, toplayarak ve zekice planlar yaparak bu ülkeyi bir çok ülkelerin parçalara ayırıp topraklarımızı bölüşmek üzereyken büyük bir mucizeyi gerçekleştirerek milletimizle neler yaptı. Ki osmanlı devleti Mustafa Kemal’in kellesine para ödülü bile koymuştu. Peki ben bu insanlara soruyorum: Bütün bunlar olmasaydı, bu insan olmasaydı biz kim bilir hangi ülkenin sömürgesi olucak, neler yaşıcaktık kim bilir. Bizler böyle dinimizi nasıl rahat yaşıcaktık? Artık ortalığı karıştırmayı bırakın! Namaz kılıyorsanız, oruç tutuyorsanız, dininizi özgür yaşıyorsanız ne olursa olsun Ulu önder Atatürk’e borçlusunuz. Cahil düşünmeyi, menfaatlerinizle düşünmeyi bırakın artık! Dünya ülkeleri nelerle uğraşıyor biz hala kendi kendimizle uğraşıyoruz. Yeter durun artık!!!

Şimdi dünya nereye gidiyor biz nereye gidiyoruz? Evet biz geriye gidiyoruz. Osmanlı devletine! Anlamış değilim tamam o zamanın harika imparatorluğuydu ama o zamanın! Bundan 600 küsür yıl öncenin! Şimdi bu çaba neden? Neden yeni Türkiye deniyor? Neden bişeyler değiştirilmek isteniyor? Birilerinin Atatürk’le bu kadar aşık atmasının sebebi nedir? Onun yerine geçme dünya lideri olma çabaları? Birde bazıları putlara tapar gibi Atatürk’e tapıyosunuz diyorlar? Bu nasıl bir laf? Biz sadece ona sonsuz saygı duyuyoruz, minnet duyuyoruz. Birşeyleri karıştırmayın ve dini alet etmeyin artık. Atatürk bu yüzden din ve devlet işlerini birbirinden ayırdı. Ve hiçbir zaman kimsenin dinine, ibadetine, özgürlüğüne karışmadı. Hatta çoğu açılışlarında dualar okunurak açılışını yapardı. Milletimiz artık birşeyleri göremiyor ve hipnoz olmuş gibi. Ha böyle düşünceleriniz varsa da işlerine gelmediği için hemen terörist, ortalığı karıştıran ilan edilirsiniz!

Bu arada Cem Yılmaz’ı da tebrik ediyorum bu sözlerinden dolayı…

Ekran Resmi 2015-04-11 15.10.40

Ekran Resmi 2015-04-11 15.10.18

Bizim bir tek marşımız var o da Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal marşıdır. Yazık gerçekten yazık. Bu insanların yaptığı, yenilikler, Atatürk’ün yaptığı, kurduğu şeyleri bozmak isteyenler beni zerre kadar ilgilendirmiyor ve kabul etmiyorum! Bu benim marşım değil, Olamaz da. Kim istiyorsa onun olsun otursun sabahtan akşama kadar dinlesin. Benim ve vatanım marşı olamaz bu!!!

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın