En Çok İndirilen-Kullanılan, Faydalı Uygulamalar (Kullandığım Uygulamalar)

2016-uygulamalari

İphone ya da İpad imde kullandığım programları listelemek ve tek cümleyle ne olduğunu açıklamak istedim. Günümüzde şimdi herşeyi akıllı telefonlarda ya da ipadlerde kolaylıkla halledebiliyoruz ki bazen bilgisayara bile ihtiyaç duyulmuyor. O yüzden hem keyfiyazılarım okuyucularına katkısı olması açısından ve sitemi ziyaret edicek olan okurlara faydalı olmasını istedim. Çünkü birçok uygulama hayatımızı kolaylaştırabiliyor 🙂 Farkına vardıysanız pek sosyal uygulamalar yoktur listemde daha çok sevdiğim ve kullandığım uygulamalar vardır. Pek sevmediğimden aram iyi değildir bu yüzden çok yer vermek istemedim 🙂

WhatsApp

mtfm-io-akqii4r-ocd9wg

Facebook’a ait olan uygulama tüm dünyaya mesaj göndermek için ideal. Üstelik Wifi ve telefonunuzda internet varsa hemçok ucuz hem artık görüntülü.  Bu yılın başlarında şirket, bir milyar kullanıcıyı aştığını açıkladı.

Skype

unnamedtirdnzb8

Skype ile mobil, masaüstü, dizüstü, ipad cihazlarınızın bağlı bulunduğu internet hizmeti aracılığıyla ücretsiz olarak anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşma özelliğinden faydalanabilirsiniz. Fotoğraf, film ve döküman paylaşımı gibi özellikleri de bünyesinde barındıran Skype, iletişim teknolojisinin son olanaklarını ücretsiz olarak kullanıcılarına sunuyor. Bunun yanında Skype ile kontör kullanarak yurt içi ya da yurt dışı yönlerine arama yapmak da mümkün.

Twitter

twitter3-730x280

Twitter, on milyonlarca kullanıcıya sahip olan ve en popüler sosyal mecralarından biridir.

WordPress

kkkk llll mmm

Ve tabi ki WordPress uygulaması 🙂  WordPress içerik oluşturma ve kolaylaştırarak, Sitenizde yeni yazılar yazın, düzenleyin ve yayınlayın, istatistikleri takip edin. WordPressler deneyin bence 😉

Google Maps

fl6d3ucidcxfdax

Google Haritalar uygulaması, dünyanızda gezintiye çıkmayı daha hızlı ve daha kolay hale getiriyor. Şehirdeki en iyi yerleri ve oralara nasıl ulaşabileceğinizi öğrenin. Araba, bisiklet ve yaya rotaları için sesli GPS navigasyonu, Canlı trafik koşulları, olay raporları, ve en iyi rotayı bulmak için otomatik yeniden rota çizme, Restoranlar, müzeler ve daha pek çok yerin Sokak Görünümü ve iç mekan görüntüleri. Çok faydalı kullanın mutlaka.

Spotify

spotify-overview

Bence müzik uygulamalarının babası diyebilirim. Hem çok kaliteli, hem şarkı indirip kendi listenizi oluşturup, güzel tasarımıyla kullanışlı çok sevdiğim uygulamaların başında geliyor. Albümleri, kişileri takibe alabilir size göre öneriler sunuyor. Kısacası sizi tanıyor 🙂 Neye ihtiyacınız olursa olsun karşılayabilen “ruh hali” temalı çalma listeleri özellikle çok başarılı.

Mario Run

super-mario-run-oyunu-2

Geçtiğimiz eylül ayında gerçekleşen iPhone 7 etkinliğinde tanıtılan Super Mario Run nihayet iOS platformunda indirmeye sunuldu. Oldukça basit ve eğlenceli oynanış yapısına sahip olan oyun daha önceki Mario oyunları gibi bağımlılık yaratıyor. Super Mario Run’da Mario sabit koşuşuna devam ederken oyuncular ekrana dokunarak Mario’yu zıplatabiliyor ve Mario’nun engelleri aşmasına yardım edebiliyor. Çocukluk günlerime geri döndüm 🙂

Netflix

unnamed

Dizi ve filmleri telefonunuzdan izleme imkanı sunan, dünyanın abonelik servis.

Amazon Prime

nexus2cee_img_20150513_1238171

Alışveriş sitesi Amazon.com’un. Bu da Netflix benzeri ama bazı filmler ücretli bir platform.

Google Translate

533bdb32-5939-412c-a13a-1f48d4072dbb-2060x1236

Hele ki insan yurtdışında olunca gel de ihtiyaç duyma dimi 🙂 Çok çok başarılı kamerasıyla direk çevirme özelliği gibi gibi birçok yenilik geldi.

 Fast.com

fast-netflix

Netflix’in Fast.com’u hangi aygıtta, hangi işletim sisteminde ve nerede olursanız olun hızınızı görebilmenizi sağlıyor. Bir sürü uygulamalar olmasına rağmen aralarında en güveniliri bu bence.

Gmail

gmail_logo

E-posta uygulaması.

Dropbox

a1

İnternet üzerinden depolama yapmayı sağlayan uygulama hem Apple hem de Android kullanıcıları tarafından ücretsiz indirilebiliyor.

Foursquare

foursquare-logo

Mekan takibi ve iletişim amaçlı kullanılan bir başka uygulama. İnsanlar gittiği yerler ve mekanlarda check-in yapıp, puan ve yorum yapmasını sağlayan uygulamadır. Gayet gönceden gideceğiniz yerler hakkında hem bilginiz oluyor ve ayrıca liste de yapabiliyor arkadaşlarınızla takipleşebilinen popüler bir program.

YouTube

youtube_logo_detail-mobile

En çok indirilen eğlence uygulamalarından.

IMDB

imdb-puani-garip-bir-sekilde-en-yuksek-15-film-listesi

En popüler sinema uygulamalarından biri.

Nefis Yemek Tarifleri

nefis-yemek-tarifleri-mobil-ugyulama-uygulama

Ara ara faydalandığım, hatta baya faydalandığım çok güzel bir site ve uygulama. Herkesin yaptığı yemek tariflerini koyması ve listenizi oluşturabilmeniz gerçekten harika. Çok basit ve kullanışlı. Denemenizi öneririm.

Fitbit

fitbit-windows-10-mobile

Her gün kaç kalori aldığınızı ve harcadığınızı öğrenebileceğiniz,yoga gibi egzersizler bulabileceğiniz uygulama…

Evernote

all_phones_evernoteversion2

Herhangi bir şeyi not almanızı sağlayan bir uygulama. Notlar herhangi bir şey olabilir (metin, görüntü, ses veya bir karışım)

PicsArt Photo Studio

picsart-estudio-004

Bu uygulama bir fotoğraf editörü olup, aynı zamanda kolaj oluşturucusu ve çizim aracı…

Flipboard

unnamed

Tek bir yerden, haberleri yakalamanızı, ilgilendiğiniz konuları takip etmenizi, sizi etkileyen haberleri, videoları ve fotoları paylaşmanızı sağlıyor.

Kindle

kindle-download-ebook-iphone-screenshot-02Amazon.com tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan bir e-kitap uygulaması.

Google Drive

google-drive-logo-new

Tüm dosyalarınız için güvenli bir yer ve dosyalarınıza istediğiniz akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan erişmenize olanak tanıyor.

Radyo Fenomen

ssss

Tarzına uygun yabancı şarkıların en iyi örneklerini bulabileceğin Fenomen+ Müzik listelerine, Müzik Haberlerine, Podcast’lere ve çok daha fazlasına; kullanımı en kolay radyo uygulaması.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

2 thoughts

Yorum bırakın