Milano (Milan) Gezilecek Yerler

images

Milan-on-Map-of-Italy

IMG_8072

Yine uzun bir aradan sonra dönebildim malesef 😦 Milano gezisiyle yazıma başlıyorum tekrar. Çoğu kişinin de bildiği gibi Milan genellikle moda ve alışveriş merkezi olarak bilinir ama bunun yanı sıra da İtalya ve Milan denilince akla gelenlerden biri de sanat, tarih ve tarihi yapıları.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roma’dan sonra İtalya’nın ikinci büyük şehridir. Duomo di Milano Avrupa’nın dördüncü büyük katedralidir. Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II, Duomo ‘nun hemen yanındadır.  Biz buraya metroyla ulaştık ve metrodan çıkar çıkmaz hemen yanında devasa Duomo yla göz göze geliyosunuz ve inanılmaz büyük. Bu kadar büyük ve ihtişamlı beklemiyordum. Gerçekten hayran kaldım. Katedralin içini gezebiliyorsunuz ve üstüne çıkıp manzarayı izleyebilirsiniz. Sanırım kişi başı 11 euro’ydu.

IMG_8080

Galleria Vittorio Emanuele II, dünyanın en eski ilk alışveriş merkezidir. Yapı olarak o yıllara göre gerçekten muhteşem ama ben içini daha büyük ve daha çok mağazalar olmasını bekliyordum. Sadece alt kat var ve restaurantlar ve bir kaç çok lüks mağazalar var. Benim tavsiyem buradaki restaurantlardan yemeyin hem çok pahalı hemde turiste yönelik olduğu için yemeklerde pek hoşunuza gitmeyebilir. Tercihinizi foursquare uygulamasından den kullanın derim bence sizi çok iyi yönlendiricektir 😉 Ne bilim üst katlar falan birçok mağaza vardır diye düşünmüştüm. Ama iç ve dış mimari olarak gerçekten gösterişli. Bir de gezerken bi yere ayağınızın topuğunuzu koyup dönüyorsunuz 🙂 bunu yaparsanınız tekrar gelirmişsiniz milan’a 🙂 Neresi diye sormayın zaten yapanları büyük ihtimal görüceksiniz.

IMG_8087

Milano’nun 15 km kuzeyinde bulunan Monza şehri otomobil sporları pistine sahiptir. Hani şu meşhur Formula 1 olanı. Ülkenin en büyük spor klüplerinden olan AC Milan ve Inter Milan bu şehrin takımlarıdır.

Burdan çıkıp karşı caddede ki kalabalığa karıştık. Zaten her yer birbirine yakın ve düzenli bir şehir. Gerçekten tam bir avrupa şehirlerinden. Milan’ı gerçekten çok beğendim değişik bir havası var ve çok hoşuma gitti. Kalabalığa karışın derim 🙂

2015-09-27 12.13.29-1

Galleria Vittorio Emanuele II alışveriş merkezinin hemen arkasında ünlü İtalyan ressam leonardo da vinci ‘nin heykelini görebilirsiniz.

Santa_Maria_delle_Grazie_Milan_2013
Dominiken Santa Maria della Gracia Manastiri

Milano’da bulunan Dominiken Santa Maria della Gracia Manastiri ve Kilisesi ve manastir yemekhane duvari uzerindeki Leonardo da Vinci’nin Son Aksam Yemegi tablosu UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadir.

-son-aksam-yemegi-tablosunun-sirri-leonardo-da-vinci-son-aksam-yemegi-tablo-sir-1473905

IMG_8106
Sforza kalesi

İtalyanlar gerçekten çok sıcak kanlı insanlar. Turistlere alışkın olduklarından çok yardımcı oluyorlar ve güler yüzlüler. E tabi birazda bizlere çok benziyorlar 🙂 Genel olarak birazcık gerginler 🙂 Özellikle araba kullanırken… Çok aşırı konuşuyorlar. Her yerde 🙂 otobüste, trende, metroda, restaurantlarda her yerde 🙂 Bizim gibi çok gürültücüler 🙂 Mesela burada İngilterede tam tersi 🙂 Özelliklede metroda herkes suç işlemiş gibi herkes gayet ciddi suskun 🙂 İtalyanlar pek ingilizcede iyi değil ama anlaşabiliyorsunuz. Aksanları da farklı tabi hani ingilizce değil de italyanca konuşuyor gibi geliyor 🙂 Yemeklere gelince tabi ki dünyaca bilinen pizza ve makarna yemeden gelmeyin 🙂 Biz gayet yenilebilicek yerlerde ve çok pahalı olmayan yerlerde yedik ve memnun kaldık. Ve alışverişi unutmayalım tabi ki bu bütçenize göre değişir. Çok iyi mağazalar var ünlü bilinen İtalyan markaları Gucci, dolca gabbana, prada, roberto cavalli, versace, lacoste, armani gibi gibi liste baya uzun :)Ama uygun yerel İtalyan mağazalarıda var OVS gibi. Gayet güzel bir mağaza. Ama gelmişiz Milano ya bir iki kaliteli marka takılalım derseniz o başka 🙂

Ulaşımda gayet düzenli ve kolay. Hemen hemen her yere metro var ve çok pratik. Hani karışık bir yer altı ya da metro ağı yok. Yanlış hatırlamıyorsam metro ücreti kişi başı 1 günlük 3 euro ya yakındı.

IMG_8141
Dominiken Santa Maria della Gracia Manastiri
IMG_8129
Milano – “Arco della Pace (Barış Takı)”

IMG_8135

IMG_8140
Duomo Kilisesinin karşısında çok yakın meşhur bir cadde. Bütün ülke bayrakları asılıydı Türk bayrağını görünce ayrı bir hoşuma gitti 🙂 Bu caddede ne ararsanız var, cafeler, restauranlar, ünlü ünsüz mağazalar. Keyifli bir yer…

Akşama doğru da Milan’ın Navigli bölgesine geçtik. Gerçekten çok tatlı bir yer. Milan’ın akşam da yaşayan bir bölgesi. Bir sürü lokanta, bar, müzik… Özellikle gençlerin tercih ettiği bir yer. Kesinlikle buraya da uğramalısınız.

IMG_8147

IMG_8150
Çok harika resimlerin olduğu bir dükkandı. İlginiz varsa görmenizi tavsiye ederim. Çok harika tablolar var.

IMG_8151

IMG_8154

IMG_8156

IMG_8160

IMG_8165

IMG_8173

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın