İngiltere’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

İngiltere kendine özgü havası, müziği, kültürü, edebiyatı ve doğasıyla diğer Avrupa ülkelerinden farklı bir konuma oturtmuştur kendini. Dikkat edin bu ülkede geçirdiğiniz her an hayatınızın en güzel dakikaları olabilir.

1. Stradford-upon-Avon

StratforduponAvon1SML-1700x999

Shakespeare’in doğduğu kasaba olan Stardford-upon-Avon, muhteşem doğası, küçük İngiliz kasabası özelliği, Avon nehrinin sahipleri kuğuları ve eski ve en iyi tiyatro sahneleriyle İngiltere’de mutlaka ve mutlaka görülmesi gereken bir yer. Gitmeden mutlaka Swan Theatre veya RSC’den bir Shakespeare bileti almayı unutmayın.

2. Oxford

GAF-MPLS-PAD

Bir üniversite kenti olan Oxford kitapçıları ve eski kafeleriyle İngiltere’nin en entelektüel şehri. Şehrin en güzel manzarası St Mary the Virgin Kilisesine çıkmayı unutmayın…

3. Edinburgh

Edinburgh-3

İskoçyanın incisi Edinburg ise sizi bir masal dünyasında hissettirecek. Harry Potter’ın bu şehirde yazılmasına hiç şaşırmayacaksınız. Yalnız kış aylarında saat 3’te havanın karardığını hesaba katmanız gerekebilir.

4. Warwick Kalesi

5452067d45f56a78480649c7

Sizi Ortaçağ İngilteresine götürecek olan Warwick kalesi, İngiltere havasını soluyabileceğiniz mekanlardan biri.

5. Bath

5452078ae585978c121366a6

Süper düzenli şehir yapısı ve şirinliğiyle dikkat çeken Bath İngiltere’de gezilmeyi hak eden yerlerin başında geliyor.

6. Cambridge

s-504537cda64f35f2e71e10d9e2f607467873f911

Bir başka üniversite şehri olan Cambridge şehre güzellik katan gezilesi bir kanala sahip.

7.Shakespeare’in Globe Tiyatrosu

Globe

Eğer Kraliçe Elizabeth dönemi tiyatro havası almak istiyorsanız veya bir Shakespeare sevdalısıysanız, Shakespeare’in Globe Tiyatrosuna mutlaka uğrayın. Bazen 5 pounda bile oyun bulabilirsiniz.

8. Manchester

s-20bf79389371476f69ca235283f32a0f36e302b0

Sanayi Devriminin gerçekleşmiş olduğu yer olan Manchester İngiliz tarihini ve psikolojisini anlamanız için bulunmanız gereken yerlerden. Çeşitli fabrika müzelerini de ziyaret edebilirsiniz.

9.Galler-Cardiff

generic-cardiff

Cardiff Gallerin başkentidir. Ancak ben ingiltere gezilecek yerleri yazısında Gallerden de bahsetmek istiyorum. Cardiff Londraya 4 saatlik mesafede bulunan bir şehirdir. Tam bir İngiliz şehri görünümünde olan Cardiff gezilecek yerler arasında ilk sırada CArdiff kalesi yer alır. Şehrin hemen merkezinde yer alan Cardiff kalesi Gallerin en turistik gezi alanıdır. Ayrica Cardiffin alışveriş caddesi olan Market Street’de gün içinde sürekli kalabalık olan bir yerdir.

10.Liverpool

Liverpool-and-Mersey

İngilterenin kuzeyinde yer alan bu iki şehir genelde futbol takımlarıyla bilinir. Ve birbirine çok benzerdir.

11-Newcastle

newcastle-upon-tyne

11-Blackpool

Blackpool Tower viewed from the Central Pier. Sunday 31st May 2009

ingiltere gezilecek yerleri yazısında bahsettiğim şehirler arasında en farklı olan İngilterenin kuzeyinde Manchester ve Liverpool şehirlerine 1 saatlik mesafede bulunan Blackpool İngilterenin sahil tatil bölgelerinden birisidir. Yaz mevsiminde denize girme şansına sahip olduğunuz uzunca bir plaja sahip olan Blackpoolda kalmak için bir çok motel ve pansiyon bulunmaktadır.

11-Brighton

we-love-brighton-bg1

İngilterenin güneyinde yer alan Brighton İngilterede ki diğer bir sahil şehridir. Sıcak havalarda denize girme imkanına sahip olunan Brighton şehri barındırdığı gay nüfusuyla da İngilterede dikkat çeken bir şehirdir. Brighton İngiltere gezi rehberi arasındaki şehirlerde mutlaka bahsedilmesi gereken bir sahil kasabasıdır.

12.Stonehenge

stonehenge

İngiltere’deki Salisbury Düzlüğü’nde bulunan büyük taşlardan oluşan Stonehenge Anıt. Stonehenge Anıtı’nın daha önce tapınak olduğu söylenirken aslında adada yaşayan kabileler tarafından barış anısına yapıldığı belirtildi. Sheffield Üniversitesi’nden Profesör Mike Parker, milattan önce 300 ile 2 bin 500 arasında yapılan anıtın uzun süre birbirleri ile savaşan kabilelerin birleşmelerinin ardından yapıldığını söyledi. 10 yıl süren bir araştırmanın sonunda anıtta bulunan her kayanın İngiltere’nin farklı bir bölgesinden geldiği ve ayrı bir kabileyi temsil ettiği kaydedildi.

13.Yorkshire

ingiltere-yorkshire-vadisi,kMKWczXduU-RM3zrnB5W5Q

Yorkshire Britanya’nın en büyük bölgelerinden biri olduğu gibi kendine özgü bir kimliğe de sahiptir. Bölgelerinin bir cazibe merkezi olmasıyla gurur duyan insanları, sıcaklıklarıyla ün salmıştır. Güzel manzaralı köyleriyle vahşi North York bataklıkları ve Yorkshire vadilerinin engebeli tepeleri dünyaca ünlü birçok sanatçı, yazar ve televizyon yapımcısını hayran bırakmıştır. Ve tabi ki ünlü ingiliz çayının yetiştiği yerdir.

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın