
Başkent: Santa Cruz de Tenerife
Nüfus: 2.098.593
Para Birimi: Euro
3 yıl aradan sonra sonunda tatil ayarlayıp gidebildik nihayet. Yani ülke ve şehir gezmekten ve araya birşeyler girmesinden bir türlü deniz tatili ayarlayamıyorduk. Ve nereye gitsek diye araştırırken, hiçbir fikrimizin olmadığı hakkında hiçbirşey bilmediğimiz kanarya adalarından ki gran canary olarak geçiyor ve puerto rico bölgesinde bir yer bulduk. Ufak bir araştırma yaptık tabi ki. Kanarya Adaları, Fas’ın batısında İspanya’ya bağlı, Atlas Okyanusu’nda yer alan takımadalar. Kanarya Adaları Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera ve El Hierro olmak üzere başlıca 7 ada ile birkaç küçük adacıktan oluşur. Kanarya adaları yönetimi özerk bir topluluktur ve yönetim bakımından İspanya’ya bağlıdır. Ayrıca adı hakikaten kanarya kuşundan değil latince köpek demek olan “canis”ten gelmektedir, köpekler anlamına gelir. Bir çok köpek türü bu adalarda (özellikle de Gran Canaria adasında) yaşadığı için adalara Köpek Adaları ismi verilmiş.

Çok farklı bir yer bir kere. İspanya’nın altında, Fas’ın yanında ve Afrika’ya da çok yakın atlas okyonusunda bu adalar. Gittiğimiz ilk gün hava kapalıydı ve biz 18-24 eylül tarihleri arasında kaldık. Açıkcası moralimiz biraz bozulmuştu artık hep böyle olucak sezon sonu diye ama öyle olmadı diğer günler hava o kadar güzel ve sıcak geçti. Zaten yaz-kış ılıman ve sıcak iklime sahip. Hava 25-27 derece arasıydı. Ve baya güneşe, denize,havuza doyup baya bronz bir tenle geri döndük.

Eylül ayı olmasına rağmen o kadar çok turist vardı ki. Özellikle Alman ve İngilizler sarmıştı her yeri. Bu Amadores plajı kaldığımız otelin hemen karşısıydı. Denizi o kadar temiz berrak, turkuaz rengi tatlı mı tatlı, o kadar güzeldi ki doyamadık. Otel kayalara kurulmuş, muhteşem manzarası olan bir oteldi. Ve orada birçok otel kayalara kurulmuş sizde böyle ağzınız açık havaya otellere bakıyosunuz 🙂 yuh ya bu otelleri buraya nasıl yapmışlar gibi 🙂 Ayrıca tahmin ediyorum otelin ismini merak ediyosunuz ama sona saklıcam iyice merek edin okurken 🙂 Çok mu kötüyüm ne 😀 Çünkü cidden otelden çok çok memnun kaldık. Hem çok temiz, hem deniz manzaralı, üstelik havuzu uçurumda deniz manzaralı ve çok temiz bir havuzu vardı. Otel çalışanları apayrı çok iyidi.
Amadores plajı doğal değil. Plajdaki kumların Bahamalar’dan getirildiği söyleniyor. Bu arada dikkat edin o kadar çok üstsüz güneşlenen kadınlar var ki 🙂 Hani sanki modaymış gibi. En kötüsüde yaşlı teyzelerin üstsüz güneşlenmesi 🙂 O kadar çok kadın üstsüz güneşleniyor ki bir süre sonra alışıyorsunuz ve normal geliyo 🙂
Nerede Kalınır:
Evet sonunda geldik otelimize. Puerto Rico da kalınabilecek en iyi yer Gloria Palace Royal Hotel & Spa’dır. Kayaların üstüne kurulmuş o kadar farklı bir yapısı var ki ve odalar ve otel çok çok temizdi. Garsonlar ve çalışanlar çok iyidi. Gelelim konumuna, böyle bir otel konumu yok ya. Amadores plajının karşısı ki bu plaj kanarya adalarının en iyilerinden. Havuzu kocaman pırıl pırıl tertemiz içinde masajlı havuzu ve süper ötesi deniz manzarası ve uçurumun kenarında. Havuza girdiğinizde kenarına gidip denizi, plajı izliyosunuz. Çok çok güzeldi harikaydı. Saunasını, buhar banyosunu ve ılık masajlı birçik çeşit masaj yapan spa ki havuzunu kullandık ve o kadar rahatlatıyodu ki anlatamam 🙂 Ya açıkcası çok çok memnun kaldık ve dönmek istemedik. Tek sorun sanırım animatörlerdi. Biraz sıkıldık o konuda. Çünkü hiç eğlendiremiyorlardı ve organize değillerdi. Aksamları otelin barında eğlence düzenleniyor. Farklı ekipler gelerek canlı müzik ya da gösteriler yapıyorlardı. En beğendiğim flamengo ekibi vardı ve çok beğenmiştik. Tam bir flamengo gösterisiydi. Ayrıca plajda bir sürü barakalarda restorantlar, marketler ve hediyelik eşya satan dükkanlar vardı. Arada öğlenleri oralarda yemek yiyorduk. Otel yemeklerine gelince, gayet iyiydi ama çok fazla domuz eti kullanıyorlar yemeklerde. Ve damak tadları biraz farklıydı ama yicek bişeyler buluyosunuz 🙂 unutmadan otelin kuralı akşam yemekleri erkekler kural olarak kesinlikle uzun birşey giyerek yemeğe inmeliymiş yoksa kesinlikle alınmıyor 🙂 hayır başımıza geldi de 😀 Misafirler öyle istiyormuş ve bu her yerde yazıyor tabi biz göremedik 🙂 Gerçekten de herkes bu kurala uyuyor. Yani özetlemek gerekirse, biz bu tatilden çok çok memnun kaldık ve çok eğlendik. Ve bir süre sonra tekrar aynı yer ve otele gitmeyi düşünüyoruz. Kesinlikle evet!




Bu flamango gösterisi çok iyiydi. O kadar içten yapıyorlardı ki hayran kaldık.
Plajın restaronlarından birinin, üzerinde deniz tuzuyla biber kızartması İspanyolların tapaslarından biri meşhurdur baya. Çok lezzetli oluyor biberleri.

Ulaşım:
Kanarya Adaları’na Türkiye’den ulaşım hava ve denizden yapılabilmekte. Havayolu ile merkez ada olan Tenerife’ye İspanyol havayolu şirketleri Spanair ve İberia‘nın tarifeli seferleri bulunuyor. Türkiye’den direkt sefer yok. THY‘nin, Air France‘ın ve Alman firmaları Lufthansa, Air Berlin ve Hahn Air‘ın Kanarya Adaları’na İstanbul’dan aktarmalı seferleri de bulunmakta. İspanyol firmalarının uçuşları da dahil olmak üzere, diğer tüm uçuşlar Madrid-Barajas havalimanı aktarmalı olarak yapılıyor. Aktarma nedeniyle en kısa uçuş süresi 10 saat civarında, bazen bu süre 20 saatin üzerine de çıkmakta. Biz Rynair firmasıyla, Londra-Stansted havaalanından yaklaşık 4 saat sürmüştü. Las Palmas de Gran Canaria havaalanına indik. Havaalanından çıkınca çıkışta duran tranfer görevlilerine sorabilirsiniz. resorthoppa sitesinden otele gitmek için transfer otobüslerinden rezervasyon yapmıştık. Sizde girip bu siteden gitmeden önce rezervasyon yapabilirsiniz. Kişi başı yaklaşık 15 £. Otele varışımız 1 buçuk saat falan sürdü aslında o kadar değildi ama herkesi oteline tek tek bıraktığı için uzun sürdü.
Vize:
Kanarya adalarına girebilmek için schengen vizeniz olmak zorunda.
3 thoughts