ABD’nin 45’inci Başkanı Donald Trump!

img_0582

ABD’nin 45’inci başkanı kim olacak derken kıyasıya mücadelenin ardından bugün bitti artık. BBC verilerine göre delege sayısını 278’e çıkaran Cumhuriyetçi başkan adayı, Demokrat rakibi Hillary Clinton’ı yenerek ABD’nin 45. başkanı seçildi. Seçimi kazanmak için 538 seçici delegenin en az 270’ini almak gerekiyordu. Trump’ın başkanlık koşusu piyasaları da salladı. Deneyimli rakibi Clinton’ı geride bırakarak Beyaz Saray’a çıkmaya hak kazanan Trump, ABD’de 60 yıl aradan sonra siyasi kariyeri olmadan koltuğa oturan ilk başkan oldu ve önemli bir sürprize imza attı. 20 Ocak 2017’de görevi Barack Obama’dan devralacak.

Clinton, rakibini arayarak yenilgiyi kabul etti ancak New York’taki seçim merkezinde bekleyen destekçilerine herhangi bir açıklama yapılmadı.

6c0316cc-91a1-46ba-bd58-6caeec4a86e9-2924-000006912893d6c3_tmp
Clinton destekleyicileri

Ne diyelim dünyaya hayırlı olsun🇺🇸🙄 Dünyaya diyorum çünkü, ne de olsa Amerika dünyanın sahibi değil mi😅 Bu seçim tüm dünyanın kaderiydi. Umarım iyi olur ama Trump yani ne bekleniyor ki😊 Aslında Clinton’ı daha hiç sevmezdim şeytan kadın ne de olsa. Kocası ona göre daha masum kalmış diyebilirim😀Gerçi hangi Amerika başkanından bugüne kadar ne beklendi bu da düşündürücü ama kafamı yormıcam Amerika politikalarıyla çok karışık çıkamam içinden😊 Akıl sır ermez onların oyunlarına. Ne demişler İngiltere planlar Amerika oynatır! Bu arada beyaz saray herhalde böyle bir first lady görmemiştir. Malum yenge ünlü manken olunca hani boy boy çıplak resimleri her yerde😄 Hani aşağıdaki örnek gibi🙈🙈🙈

1ad25b15-c071-49bd-a831-9f8979e479fa-2924-0000069a0d54ef95_tmp

 

Donald Trump kimdir?

Donald Trump, Haziran 1946’da New York’ta doğdu.
1960’lı yılların başında liseyi kötü hal ve gidişi yüzünden terk etmek zorunda kaldı
Ardından askeri akademide okudu ve 1968’den sonra Pensilvanya’da bulunan Wharton Institute’de işletme bilimleri eğitimi aldı.
Üniversite yıllarında babası Fred Trump’ın emlak ve inşaat firmasında çalıştı.
1999’da babasını alkol bağımlılığı sebebiyle hayatını kaybetmesiyle, hayatı boyunca alkollü içkiden ve sigaradan kaçındı.

Donald Trump, ailesinin Brooklyn ve Queens’te bulunan işleriyle yetinmedi, harabe halindeki Commodore Otelini Grand Hyatt oteller zincirine dönüştürdü.
Manhattan’daki bir binayı alarak 68 katlı ünlü Trump Tower’ı inşa etti, çok sayıda otel açtı.
Ayrıca eğlence sektöründe de adeta bir imparatorluk kuran Trump 1996-2015 yılları arasında Miss Universe, Miss USA, and Miss Teen USA güzellik yarışmalarının organizasyonunu yaptı.
2003’te Amerikan NBC televizyonunda yayımlanan ve yarışmacıların Trump’ın şirketinde bir yönetici pozisyon için yarıştığı “The Apprentice” (Çırak) programında ekrana çıktı.

Donald Trump’ın 3 evliliğinden 5 çocuğu bulunuyor.
Trump ilk olarak 1977’de, Çekoslavakya doğunlu ünlü manken ve atlet Ivana Zelnickova ile evlendi. Bu evlilikten Donald Jr., Ivanka ve Eric adında üç çocukları olan çift 1990’da boşandı.
1993’te Amerikalı televizyoncu Marla Maples ile evlenen Trump’ın, bu evlilikten Tiffany adlı kızı doğdu. Çift 1996 yılında ayrılma kararı aldı.
Trump son olarak 2005 yılında Slovenya doğumlu ünlü model Melania Knauss ile evlendi. Çiftin oğulları Barron Trump 2006 yılında dünyaya gelmişti.

8990ec26-9978-4f84-b6a0-34615ee345cb-2924-000006975ae4a630_tmp
Eşi Melania Knauss ve oğlu Barron Trump

Donald Trump, Forbes dergisinin “Dünyanın En Zengin 400 İnsanı” listesinde yer alıyor. Dergiye göre Trump’ın serveti yaklaşık 3 milyar 700 milyon dolar. Trump ise bu rakamın 10 milyar dolar olduğunu iddia ediyor.

Trump’ın Vaatleri Nelerdi?

Donald Trump’ın seçim vaatlerinde göçmenler, Müslümanlar, güvenlik ve IŞİD ile mücadele konularındaki görüşleri,

Amerika’daki camilerin gözetim altında tutulması gerektiğini düşünen Trump, Müslümanların emniyet güçleri tarafından “terörle mücadele” kapsamında fişlenmesi gerektiğine inanıyor.

ABD’nin yeni başkanı seçilen Trump, tahminen yaklaşık 11 milyon yasadışı göçmenin sınır dışı edilmesini savunuyor. Trump ayrıca doğumla gelen vatandaşlık hakkını da sonlandırma yanlısı.

Ünlü iş adamı örneğin yasa dışı göçü önlemek için seçilmesi halinde ABD-Meksika sınırına duvar öreceğini, duvarın parasını Meksika’ya ödeteceğini vurgulamıştı.
Rusya lideri Vlamidir Putin ile çok iyi geçineceklerini söyleyen Trump Çin ile ticaretin de daha eşitlikçi olmasını sağlayacak bazı adımlar atılması istiyor.
Trump, Irak ve Libya’da da durumun ölen iki diktatörün ardından “çok daha kötü” olduğunu düşünüyor. Bir keresinde, “Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi iktidarda olsaydı, dünya daha iyi bir yer olurdu” demişti.

Yaralanılan kaynaklar: http://www.bbc.com/turkce/live/haberler-dunya-37916989

 

 

 

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın