Fİ Dizisi

IMG_1470

Fi Dizisi Hangi Kanalda?

Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin başrolde yer aldığı, ‘Fi Çi Pi’ adlı kitaptan uyarlanan ‘Fi’ dizisi, 31 Mart’tan itibaren Puhutv’de.

Ay Yapım’ın yeni dizisi ‘Fi’ Vodafone’un medya sponsorluğunu üstlendiği Puhutv’de yer alan diğer içeriklerinde olduğu gibi ücretsiz izlenebilecek. Her bölümü 60 dakika olacak ve yeni projenin oyuncu kadrosuna Armağan Oğuz ile Özge Özpirinçci de katıldı. Fi Çi Pi, 13 bölümden oluşacak.

Fi Dizisi Karakterleri    /    Fi Dizisinin Konusu 

Duru (Serenay Sarıkaya), bir konservatuar öğrencisidir ve tek hayali dans etmek, sahnede var olmaktır. Dizinin karakterlerinden birisi olan Deniz ile romantik bir ilişkisi vardır.
Can Manay (Ozan Güven), ülkenin en önde gelen psikiyatristi ve aynı zamanda en çok izlenen televizyon programının sunucusudur. Normal bir hayatı olan Can Manay, Duru ile tanıştığında ona karşı saplantılı bir aşk beslemeye başlar. Artık Duru’nun hayatını uzaktan izlemeye başlar.
Deniz (Mehmet Günsür), üniversite hocası ve dans gösterileri hazırlayan bir kompozitördür. Aşık olduğu kadın Duru ile birlikte yaşamaktadır.
Özge Egeli (Berrak Tüzünataç), Can Manay ile ilgili gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışan bir gazeteci ve aynı zamanda inatçı ve güçlü bir kadındır.
Bilge (Büşra Develi), Can Manay’ın üniversitedeki psikoloji sınıfından çok başarılı bir öğrencidir. Pek sosyal birisi değil, çekingendir.

FI CI PI / AY YAPIM 2017 / ID ILETISIM / FOTOGRAF MUHSIN AKGUNAltın Oran’ın sırrı ne?
Dizinin adının da kaynağı olan Fİ; Mısır Piramitlerinden Mona Lisa’nın yüzüne, Mimar Sinan’ın eserlerinden modern web-sitelerinin tasarımlarına kadar pek çok yerde izi görülebilen, insanlığın Antik Yunan’dan bu yana keşfettiği bir geometrik oran. Göze neyin güzel geldiğine dair bu keşif kimi zaman bilerek, kimi zaman farkında olmadan çağlar boyu büyük mimari yapılardan resime pek çok alanda bir ustalık sırrı olarak kullanılmış; evrenin varoluşu ve düzeninde de bulunduğu iddia edilmiştir. Altın Oran; Fİ dizisinin de hikayesinin tam ortasındadır.

Diziye uyarlanan Fi, Çi, Pi üçlemesinin yazarı Akilah Azra Kohen kimdir?

Türk yazar ve psikolog, Akilah Azra Sarızeybek Kohen 1979 yılında İzmir’de doğdu. Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olduktan sonra eğitim hayatına Kanada Ottawa Üniversitesi’nde, Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile devam etti.

Liverpool Üniveristesi’nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapan Akilah Azra Sarızeybek Kohen iyi derecede İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Asıl adı Azra Sarızeybek olan yazar, Akilah ismini mahlası olarak kullanıyor. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten sonra ‘Kohen’ soyadını alan yazar; 2009 yılında bir erkek çocuğu sahibi oldu.

IMG_1468

Fi Çi Pi kitabının konusu

Sanatçının ilk eseri Fİ 2013 yılında basılmıştır. Sloganı “Bu hikayenin sadece inanılamaz tarafları gerçektir” olan kitap 600 sayfa olarak basılmıştır. Yazar, kitabın ismi ‘Fİ’nin altın orandan geldiğini ifade ediyor. Fİ’de ihtirası anlattığını söylüyor.

İkinci kitap olan Çi ilk olarak Temmuz 2014’te basılmıştır. Sloganı “İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar” olan kitap 300’ün biraz üzerinde. İnsan enerjisi anlamına gelen Çİ’de, motivasyonunu kaybetmiş bir insanlık anlatılıyor.

Üçüncü ve serinin son kitabı olan Pi Temmuz 2015’te basılmıştır. Sloganı “Bu hikaye burada bitecek ve sen başlayacaksın” olan kitap 700 sayfa olarak basılmıştır.

IMG_1472

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın