Apple TV nedir? Nasıl kullanılır?

Apple TV (4.Nesil)

1490098846304

Apple TV nedir?

Televizyonumuza bağladığımız küçük bir cihaz. Apple TV ve Airplay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyoruz. İstediğimiz uygulamaları indirip daha birçok şey yapabiliyoruz. Çok çok kullanışlı ve pratik birşey. Benim anlatıcağım sürüm Apple TV (4.Nesil) olan sürümü 

1490099769032

Apple TV ne işe yarar?

Apple TV  ‘yi “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi diye kısaca açıklayabiliriz.

Apple Tv televizyona nasıl bağlanır?

Önce Apple TV’mizi internete bağlamalı, dil seçimi yapmalı ve iTunes Store ayarlarını yapmalı, Apple hesap bilgilerinizi girerek ve ülke olarak da hangi ülkedeyseniz ülke seçimi yapmalıyız. Zaten yönergeleri takip ettiğinizde kurulumu çok kısa ve basit olduğunuz görüceksiniz.

1490098685518

1490098741305

1490099721162

Apple TV ile Neler Yapılabilir?

İstediğiniz programı istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz. Netflix, BluTV, puhutv ve Red Bull TV gibi uygulamalar,  her şeye kolayca erişebilirsiniz.

1490099685560 kkkkk

Apple TV Remote’un hassas Touch Surface özelliği sayesinde, parmağınızı kullanarak televizyonunuzun ekranında hızla gezinebiliyor ve tüm seçimlerinizi kolayca yapabiliyorsunuz. Bluetooth özelliği sayesinde kumandanızı TV’nize doğru tutmanıza gerek kalmıyor. Ayrıca telefonunuza ya da mac inize Apple TV Remote programı indirerek de her yerden kontrol edebiliyorsunuz. Görünüşüne baksanıza zaten incecik ve çok hafif 🙂 

Filmler

1490099828186

Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmleri izleyebiliyorsunuz.  Pek çok farklı kategoride yüzlerce filmi, kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabilirsiniz. Beğendiğimiz bir filme tıklayarak, -Filmin fragmanı (önizleme)-Kiralama veya satın alma seçenekleri-İstek Listesi’ne eklemek ve filmle ilgili daha fazla bilgi şeyleri yapabilirsiniz.

appletv-4gen-movies-title_page-ad_icon

Apple TV ile Film Kiralamak

Apple TV ile “Kirala” görünen filmleri kiralayabilirsiniz. Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var. Filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmeniz gerekiyor. Yoksa, kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz.

Filmlerin kirası farklı olabiliyor. Genel olarak standart kalitede (SD) 3.99 TL ve yüksek kalitede (HD) 4.99 TL olarak belirlenmiş.

Evinizdeki en büyük ekranda oyun oynayın.

Oyun oynamanın çok basit yolu.

en-iyi-apple-tv-oyunlari-manset_640x360

 Fitness ve Sağlık

Apple TV’deki sağlık ve fitness uygulamalarıyla kalorileri yakın.

us-appletv-4-7-minute-ab-workout-by-track-my-fitness.png

 Ekran Koruyucular

interface-03

Apple, yüksek kalitede video formatındaki ekran koruyucular havada arada Golden Gate köprüsünde arada, Manhattan semalarında arada, deniz manzarası tepelerinde Apple’ın dronu, çeşitli  şehirlerin üzerinde dolaşıyor, çok hoş ve etkileyici görüntüler olması ayrı bir güzellik.

Ekran-Resmi-2015-10-31-10.08.231

Apple TV’nin ekran koruyucusu nasıl değiştirilir?

  1. Apple TV’nizde Settings (Ayarlar) uygulamasını açın.
  2. General (Genel) seçin
  3. Screensaver (Ekran koruyucusunu) seçin.
  4. Type (Tür) seçin.

 Siri

Siri yi hepimiz İphone dan biliyoruz. Kumandadaki arama butonuna bastığımızda bir arama sayfasına gidiyorken, basılı tuttuğunuzda Siri’yle konuşabilirsiniz. 

kkkk

 

Apple Tv Uygulamaları

Screen Shot 2017-03-21 at 14.00.23

Screen Shot 2017-03-21 at 14.00.44

 Ürün Yorumum:

Kutusu falan paketlemesi her zaman Apple ürünlerinde olduğu gibi şık ve hoştu. Gayet kullanışlı ve pratiklik hizmeti veriyor diyebilirim. İstediğiniz uygulamalara kolayca erişebiliyorsunuz. Mesela Netflix gibi fil-dizi izleme uygulamasına rahatça ve kaliteli biçimde kullanıyorum. Kumandasının üst kısmının dokunmatik ve her yerden çekmesini çok beğeniyorum. Arayüzü ve geçişler çok hoş. Kulanmadığınız anlar da çok tatlı ve yüksek çözünürlüklü ekran koruyucu resimleri çıkıyor. Bu özelliği çok hoşuma gidiyor. Apple TV herhangi bir  ürünlerinizle macbook, ipad, telefon gibi kolayca tek tıkla tv ye aktarmamız çok çok iyi. Bunların dışında daha da gelişebilir ve yenilenebilir. Ama genel olarak memnunum ve kullanıyorum, kullanmaya da devam edicem 🙂

ios10-iphone6s-ipad-home-control-center-now-playing

 

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın