İngilizce Öğrenmek İçin Yabancı Dizi/Film Nasıl İzlenir?

giphyhhh

Daha önce Yurtdışında İngilizce Öğrenmek konu başlıklı yazımda bu konuyla alakalı bazı açıklıklar getirmiştim. Birçoğumuz da bu konuyu çok merak ederiz. İngilizce Öğrenmek İçin Yabancı Dizi nasıl izlenmeli? Belki de bu yöntem en eğlenceli yöntemlerden biri. Zaten başka bir dili öğrenmek başlı başına çok zor bişey. Ve bazen çok da sıkıcı olabiliyor. Onun için bunu elimizden geldiğince eğlenceli, zevkli hale getirmeliyiz. Çünkü bıkıp pes etmeyelim. Yabancı dizi  izlerken bazı anlar ya da çoğu zamanlarda ne dediklerini anlayamayabiliriz. Bu çok normal. Sonuçta bizim ana dilimiz değil. Dizi de olan biten, konuşulan herşeyi tamamen anlamak zorunda değilseniz. O yüzden kasmayın kendinizi ve rahat olun. Anlamıyorum, olmuyor, ya da sinir oluyorum diyip başlarda bırakmayın hemen. Sabredin ve anlamaya, izlemeye çalışın.

Filmlerde kullanılan İngilizce konuşma dili daha yaygın ve doğaldır. Yani ingilizce dizi izlemek sizin konuşma ve anlama becerinize çok fazla şeyler katıcaktır. Hem kelime öğreniceksiniz, kulağınız alışıcak, hem de deyimler ve günlük konuşma dillerini görüceksiniz.

İlginç ve zevkinize göre dizi seçiminizi yapın

giphy

Hoşunuza giden sitcom ya da macera, polisiye gibi. Aksi takdir de sıkılır bırakırsınız. İlk başlarda seviyenize göre izleyebiliceğiniz birşeyler bulun. bu en başlarda çizgifilm bile olabilir. Çizgifilm izledim ve izlemeye devam ediyorum ama artık sevdiğimden tabi ki 🙂

Dizide söylenen cümleleri sesli tekrarlayın

giphykk

Sesli bir şekilde tekrardan sonra bu kullanımları uzun süre hatırlayacaksınız! Ayrıca bu oldukça eğlenceli bir egzersistir.

Elinizin altında mutlaka sözlük ya da translate uygulaması olsun

giphyjjjj

Bilmediğiniz kelimeye anında bakarak hem aklınızda kalıcak hem de daha çok zevk alıcaksınız. Ama bunu sürekli yapmayın yoksa sıkılırsınız.

Altyazısız izleyin

giphyjjj

Yabancı dil de bir filmi alt yazısız izlemek çok zordur. Altyazılı izledikten sonra artık altyazısız izlemeye geçmeye çalışın. Aynı dizi bölümünü ilk izlerken altyazılı ikinci izlediğinizde altyazısız izlerseniz bu size artık tamamen kulak dolgunluğu yaratıcaktır.

Umarım İngilizce dizi/film izlemek için sizde, biraz da olsa heyecan yaratabilmişimdir 🙂

Kolay gelsin 🙂

 

 

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın