Seyahat Ederken Kullandığım Uygulamalar (Gezginler İçin Seyahat Uygulamaları)

Seyahat ederken hem zaman kaybına uğramamak için, hem daha kaliteli yerlere, mekanlara gitmek için ve daha kolay rezervasyon, gidiceğim yerleri bulmak için kullandığım birkaç programlar var ve bunlar hakkında bilgi vermek istedim. Artık sonuçta herkesin elinde akıllı telefonlar ve ipadler var. Ve bunları hayatımızın içinde daha verimli kullanmamız gerekir. Gezdiğimiz yerlerde neredeyim diye çarşaf gibi haritalara bakmaktansa ki nerede olduğunuzu konumunuzu göremiyorsunuz tabi ki 🙂 O yüzden bu tür uygulamalar hem vakit kazancı hem de pratik ve kolay. Zaten yıl olmuş 2016 kağıt haritadan bakmak mı kaldı 🙂

1.Foursquare 

foursquare-yenilendi

En çok kullandığım uygulama. Benim neyi sevdiğimi nelere ilgim olduğunu analiz edip o tür yerlere yönlendiren, gittiğim yerlere puan ve yorum yapabildiğim, konum bildirimi yapıp gidiceğim yerleri harita üzerinde rahatça bulup arkadaşlarımında ekli olduğu sosyal paylaşım uygulaması ayrıca. Foursquare dünyanın neresinde olursanız olun, harika mekanlar aramanıza ve keşfetmenize yardımcı olur. Çok ayrıntılı aramalar yapıp, istediğiniz yerleri bulabilir, arkadaşlarınızın da nerede ne yapmış ne yemiş görebilirsiniz 🙂 Bir yere gitmeden önce liste yapabilirsiniz. Check in yapmak, arkadaşlarınızı takip etmek ve çok sevdiğiniz resimlerinizi çekip paylaşım da yapabilirsiniz. Çok sevdiğim bir uygulamadır ve şiddetle tavsiye ediyorum.

Foursquare

2. Google Maps

d4eb1862c020486cce5291b5b3e257ba4a25

İster android, ister ios, ister macbook olsun rahatlıkla kullanılabilen bir uygulama. En iyi navigasyon uygulaması bana göre. En sıkıştığınız anlarda nerdeyim dediğinizde yardımcı bir harita uygulaması.

Google Maps

3. Trip Advisor

tripadvisor-widflower-center3

250 milyondan fazla kullanıcı deneyim yorumları ile ziyaretçilerin mükemmel seyahat planlamalarını ve geçirmelerini sağlayan dünyanın en büyük gezi sitesi. TripAdvisor seyahat planı yapanlara rehberlik görevi görüyor. Bir ülkeye veya şehire gitmeden önce muhakkak bakarım. Nereye gidebilirim, orada nereleri gezerim ve hangi cafe&restaurantlara gidebilirim diye birçok öneri fikir sahibi olabiliyorum çok önceden. Bu yüzden çok faydası oluyor.

tripadvisor

4. Skyscanner

skyscanner

Havayolu şirketlerinin yaptığı binlerce uçuş arasından en uygun olan bileti bulmanızı sağlayan bir uygulama skyscanner . Bölge ve zaman aralığı yazıldığında tüm hava yollarını tarayıp belirtilen filtreye göre alternatifleri gösteren uygulama. Ucuz uçak bileti, ucuz otelleri filtreleyerek nerde ne var hepsini döker 🙂 Bu uygulama da en çok kullandıklarım arasında.

skyscanner

5. Booking.com

unnamed

Dünyadaki en yaygın uygulamalardan biri olan booking.com, kullanıcılarına en uygun ve en fazla otel seçenekleri sağlayan bir uygulama. Çok fazla otel rezervasyonu yaptığım bir uygulama. Otellerin ayrıntılı bilgileri, fotoğrafları, kullanıcı yorumları ve puanları herşeyi açık görebildiğiniz zevkinize, tercihinize ve bütçenize göre otel bulmanıza size rehberlik eden çok iyi bir uygulama.

Booking.com

6. Hotels.com

hotels-homepage

Bu uygulamayı da kullanıyorum. Otel bulmada bazen daha avantajlı fiyatları olabiliyor hotels.com da. Ve yanlış hatırlamıyorsam 10 tane yaptığımız otel rezervasyonun da 1 günlük oda herhangi bir yer de nereye istersem hediye etmişti. Ve hala daha da sürüyor bu promosyonu.

hotels.com

7. UBER

uber

Son dönemde ülkemize de giren Uber ile 50 den fazla ülkede taksi çağırabilirsiniz. Bence muhakkak indirin ve deneyin. Kredi kartınızdan direk çekiyor ve taksiye binmeden ne kadar tutacağını görüyor, taksinin nerede olduğunu görüyor, hesabınızda ona göre biliyorsunuz. Taksiciye puan ve yorum yapabilirsiniz. Çok kullanışlı ve sevdiğim bir uygulama. En olmadık yerlerde taksi ihtiyacı duyduğunuz da yetişiyor cidden.

Uber.com

8. AccuWeather

accuweather-1

Bu uygulamayı birçok kişi biliyodur zaten. Seyahate gitmeden hava durumunu en tutarlı öğrenebileceğiniz yer AccuWeather. IOS ve Android uyumludur.

accuweather.com

9. Google Translate

google-translate-nexus-6p-hero

Google Translate dil sorununa çok büyük katkıda bulunuyor. Kamera özelliği ile taratıp metni de çevirebiliyor. Bilmediğim birçok kelimeye rahatlıkla bakıyorum.

Google Translate

10. XE Currency

xe-currency

Bu uygulama da internetiniz olmadan anlık olarak döviz çeviriciye sahip olmanızı sağlıyor. Bu ne kadar? gibi alışverişler de ve paranızı daha dikkatli kullanıyorsunuz bu sayade 🙂

XE Currency

 

 

 

 

 

 

Yazar: MaydanozBlogger

Keyfiyazılarım sitesi, birçok konuya değinen ama (bildiği konuları yazan ve bilmediği şeyler hakkında biliyomuş gibi davranmayan) İçeriğinde; Film-dizi, sosyal konular, gezi, sağlık, kullandığım ürünler, teknoloji, güzellik-makyaj, kadınca, yemek tarifleri gibi konuları barındıran site Ekim 2014 ‘de kurulmuştur. Ve bu süreç gittiğimiz yerlerin resimlerini çekmekle başladı. Çok klasik oldu değil mi🙂 Zaten fotograf çekmeye de farklı yerler görüp gezip seyahat etmeye çok ilgim vardı. Ayrıca farklı konularda ki düşüncelerimi dile getirmek ve herkesin okumasını istedim. Atatürkçü, espirili, bazen asabi, ekonomi ve siyasete ilgisi olan, ruh hali dalgalı, dünyayı ve yaşamı çözemeyen ve hiç çözemeyecek olan, spor yapmayı, fotoğraf çekmeyi seven, bisiklet binmeyi, kitap okumayı seven, film izlemeyi, yeni yerler görmeyi seven, garip ama gerçek İstanbul’u çok seven birisiyim. Soru, şikâyet ya da önerileriniz için aşağıdaki formdan ya da keyfiyazilarim@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. 📸 Instagram : looktravelpics 📺 YouTube : Sütlü Çay 🏡 about me : keyfiyazilarim

Yorum bırakın