Kitabın Yazarı: |
Soner Yalçın
|
Yayınevi: | Kırmızı Kedi |
Kitap Türü: | Politika |
Yayınlandığı Yıl: | 2014 |
Sayfa Sayısı: | 412 |
Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası Soner Yalçın
Son yıllarda araştırmacı gazetecilik denince akla gelen ilk isim olan Soner Yalçın köşe yazılarının yanında yazdığı kitaplar ile de büyük ses getirmeyi başarıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili topladığı bilgileri derlediği Kayıp Sicil – Erdoğan’ın Çalınan Dosyası da bir anda gündeme bomba gibi oturdu ve en çok satanlar listesinde ilk sırada yer alıyor.
Soner Yalçın’in Erdoğan ile ilgili kitaplardan ve yazılardan yola çıkarak Erdoğan ile ilgili araştırmalarını topladığı dosya 2012 yılında evine yapılan bir baskın sonrası ortadan kaybolur. Erdoğan’ın Sicili isimli dosyanın ortadan kaybolması ile birlikte Soner Yalçın dosyanın kimin çaldığı üzerine araştırmalarını yapar ve diğer taraftan bilgileri yeniden toplayarak kitabını yeniden oluşturur. Bu kez kitabının adını Kayıp Sicil Erdoğan’ın Çalınan Dosyası olarak koyar ve piyasaya sunar.
Kitap Yorumum: Kitaba yeni başladım ve inanılmaz sürükleyici ve büyük emek verilmiş. Kesinlikle 5 üzerinden 5 diyorum. Soner Yalçın zaten çok büyük bir araştırmacı ve gazetecidir. Yazdıklarından öğrendiklerim den çok etkilendim ama zaten hemen hemen beklediğim şeylerdi. Bazı şeylerin sizde çok iyi farkındasınız ve görüyosunuzdur ki zaten herşey ortada ama bişeyler daha çok netleşiyor kafanızda. Yani, kitap gayet başarılı kişinin geçmişini ilişkilerini sorguluyor. Ve özellikle Soner beyin soru sorma ve cevap arama yazım tarzı düşüncülerinizde sizlere de aynı durumu yapmanıza sebep veriyor. Kesinlikle ve kesinlikle şiddetle tavsiye üstüne tavsiye ediyorum!!! Hangi zihniyette, hangi düşüncede, hangi kafa yapısına sahip olursanız olun önyargılı davranmayıp en azından bir göz atın derim. Yani hepimiz bazen böyle yaklaşabiliriyoruz inandığımız şeye sadece açık oluyoruz. Belki de büyük hatalardan biridir. Neyse sanırım çok uzattım sadece okuyun diyerek çekiliyorum 🙂 Ayrıca aşağıdaki linke tıklayarak PDF olarak indirip okuyabilirsinizde. Kitap seviyorsanız sadece buradan göz atabilirsiniz…
PDF İNDİR ⬇︎
Soner Yalçın – Kayıp Sicil
Soner Yalçın Kimdir?
Türk gazeteci ve yazar. Cemile Yalçın ve Mehmet Ali Yalçın’ın oğulları olarak 1 Ocak 1966’da Çorum’da doğdu. Anne tarafı Tercan’lı, baba tarafı ise Horasan’lıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır. Üniversite eğitimine Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nda tamamladı. Daha sonra idari bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi.
1987’de 2000’e doğru adlı dergide çalışmaya başladı. Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. Burada Serhan Bolluk, Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek’le birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990’da Ankara İstihbarat Şefliği’ne getirildi.
1993-94 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan Aydınlık’ta çalışmaya başladı. 1995’te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir ara Doğan Yurdakul’un Siyah – Beyaz gazetesinde çalıştı.
1996 yılında televizyonculuğa giriş yaptı. Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başladı. Aynı yıl içerisinde Star TV’ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Türk kamuoyunda bir hayli ses getirecek olan kitaplarını basmaya başladı (Efendi 1, Efendi 2 vb.). CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’le birlikte 5N1K adlı programı hazırladı. Kurtlar Vadisi adlı dizinin ilk iki yılında, konsept danışmanlığını üstlendi. CNN Türk’te yayınlanan Oradaydım adlı politik belgeselin hazırladı.
Ergenekon davası kapsamında 18 Şubat 2011 tarihinde tutuklandı.
Hüseyin Soner Yalçın, evli ve bir çocuk babasıdır.
Soner Yalçın Kitapları
- Binbaşı Ersever’in İtirafları (1994)
- Millî Nizam’dan Fazilet’e: Hangi Erbakan? (1994)
- Behçet Cantürk’ün Anıları (1996)
- Reis: Gladio’nun Türk Tetikçisi (1997)
- Bay Pipo (1999)
- The Özal: Bir Davanın Öyküsü (2001)
- Teşkilat’ın İki Silahşoru: Biri Meşrutiyet’in Silahşoru Dede Yakub Cemil Diğeri Cumhuriyet’in Silahşoru Torun Yakub Cemil (2001)
- Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı (2004)
- Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı (2006)
- Siz Kimi Kandırıyorsunuz! (2008)
- Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor (2009)
- Samizdat (2012)
- Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi (2012)
- Kayıp Sicil: Erdoğan’ın Çalınan Dosyası (2014)
- “Galat-ı Meşhur: Doğru Bilgimiz Yanlışlar”(2016)
One thought